Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Ettől kisüt a nap” Karamellizált banános pite tejszínhabbal

Mit lehetne kívánni az év legsötétebb januári napjára? Hát ezt a sütés nélkül készülő csupa krémes csokis tortát, aminek a látványától már a szemünk is felvidul!
Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 380 kcal/szelet

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Kekszalap

Karamellizált banán

Vaníliás krém

  • 2 dl tej
  • 100 g cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 2 k keményítő
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

Díszítés

  • 2,5 dl tejszín
  • 40 g porcukor
  • étcsoki, mogyoró

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel alacsony lángon a Vénuszt az étcsokival. Aprítógépben daráljuk le a kekszet, öntsük hozzá az olvasztott csoki masszát, és keverjük ki. Terítsük el  fél centi vastagságúra egy sütőpapírral bélelt piteformában, majd nyomkodjuk le egyenletesen, hogy a forma oldalára is jusson belőle.
  2. Magas falú edényben kezdjük el karamellizálni a cukrot. Amikor szépen felolvadt és bebarnult, adjuk hozzá a Vénuszt, majd keverjük, amíg egynemű lesz. Öntsük hozzá az előmelegített tejszínt, keverjük tovább, majd forgassuk bele a vékony szeletekre szelt banánt. Terítsük a piteformában lévő kekszrétegre.
  3. Kezdjük el alacsony lángon felfőzni a tejet a cukorral, a keményítővel, a vaníliarúd kikapart magjaival, és a tojások sárgájával. Keverjük folyamatosan, nehogy kicsapódjon a tojás! Ahogy elkezd bekötni a puding, fokozottan ügyeljünk a keverésre! Főzzük forrásig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Öntsük a vaníliás krémet is a tortára, majd tegyük hűtőbe, és hagyjuk kidermedni.
  5. Tálaljuk verjünk tejszínhabot kevés porcukorral, majd kenjük ezt is a torta tetejére. Hintsük be apróra vágott étcsokival és mogyoróval.


Elkészítési tipp

Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, és hagyjuk rendesen kidermedni a tortát, így könnyebben tudjuk majd szeletelni is.

Használhatunk mogyoró helyett szeletelt mandulát, vagy kesudiót is!

Elkészíthetjük zabkeksszel is, úgy kevésbé lesz édes.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ettől kisüt a nap” Karamellizált banános pite tejszínhabbal

Hozzávalók

Kekszalap

Karamellizált banán

Vaníliás krém

Díszítés

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel alacsony lángon a Vénuszt az étcsokival. Aprítógépben daráljuk le a kekszet, öntsük hozzá az olvasztott csoki masszát, és keverjük ki. Terítsük el  fél centi vastagságúra egy sütőpapírral bélelt piteformában, majd nyomkodjuk le egyenletesen, hogy a forma oldalára is jusson belőle.
  2. Magas falú edényben kezdjük el karamellizálni a cukrot. Amikor szépen felolvadt és bebarnult, adjuk hozzá a Vénuszt, majd keverjük, amíg egynemű lesz. Öntsük hozzá az előmelegített tejszínt, keverjük tovább, majd forgassuk bele a vékony szeletekre szelt banánt. Terítsük a piteformában lévő kekszrétegre.
  3. Kezdjük el alacsony lángon felfőzni a tejet a cukorral, a keményítővel, a vaníliarúd kikapart magjaival, és a tojások sárgájával. Keverjük folyamatosan, nehogy kicsapódjon a tojás! Ahogy elkezd bekötni a puding, fokozottan ügyeljünk a keverésre! Főzzük forrásig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Öntsük a vaníliás krémet is a tortára, majd tegyük hűtőbe, és hagyjuk kidermedni.
  5. Tálaljuk verjünk tejszínhabot kevés porcukorral, majd kenjük ezt is a torta tetejére. Hintsük be apróra vágott étcsokival és mogyoróval.



Elkészítési tipp

Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, és hagyjuk rendesen kidermedni a tortát, így könnyebben tudjuk majd szeletelni is.

Használhatunk mogyoró helyett szeletelt mandulát, vagy kesudiót is!

Elkészíthetjük zabkeksszel is, úgy kevésbé lesz édes.