Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Szeretem a fehércsokit” blondie

A browniet már mindenki ismeri, blondie pedig az ő „szőke” (fehér csokis) testvére. A blondieban keveredik az édes fehér csoki a savanykás meggyel. Kihűlés után jól csomagolható. Tejszínhabbal, gyümölccsel igazi csemege.

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~634 kCal / adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 15 dkg meggy (magozva)
  • 5 dkg mandulaszelet

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük a robotgéppel, végül hozzáadjuk az olajat.
  2. Az őrölt mandulát, a lisztet, a sütőport, a fahéjat összekeverjük. A csokit nagyobb darabokra vágjuk. 
  3. Egy 30x30as formába öntjük a tészta felét, majd rászórjuk a csokit és a meggyet és bevonjuk a maradék tésztával. 
  4. A tetejére szórjuk a mandulaszeleteket. 
  5. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. 
  6. Tejszínhabbal, vagy friss gyümölccsel kínáljuk.

Elkészítési tipp

Bármilyen idénygyümölccsel készíthetjük, azonban figyeljünk arra, hogy a gyümölcs kissé savanykás legyen (málna, ribizli pl.), hogy jól harmonizáljon az édes csokival.

A cukrot el is hagyhatjuk, ha a csoki mennyiségét kicsit megemeljük. Diabetikus terméket használjunk az elkészítéséhez.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Szeretem a fehércsokit” blondie

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük a robotgéppel, végül hozzáadjuk az olajat.
  2. Az őrölt mandulát, a lisztet, a sütőport, a fahéjat összekeverjük. A csokit nagyobb darabokra vágjuk. 
  3. Egy 30x30as formába öntjük a tészta felét, majd rászórjuk a csokit és a meggyet és bevonjuk a maradék tésztával. 
  4. A tetejére szórjuk a mandulaszeleteket. 
  5. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. 
  6. Tejszínhabbal, vagy friss gyümölccsel kínáljuk.


Elkészítési tipp

Bármilyen idénygyümölccsel készíthetjük, azonban figyeljünk arra, hogy a gyümölcs kissé savanykás legyen (málna, ribizli pl.), hogy jól harmonizáljon az édes csokival.

A cukrot el is hagyhatjuk, ha a csoki mennyiségét kicsit megemeljük. Diabetikus terméket használjunk az elkészítéséhez.

Vénusz tipp

Használjuk hozzá a Vénusz Vajiízű étolajat, a vaj ízével és illatával, mely laktózmentes, mégis a vaj aromájával gazdagítja a süteményünket.