„A saláta télen is lehet opció!” Sült cékla, kecskesajt, vegyes magvak

Az év végi nagy étkezések nyomot hagynak a vonalainkon, ha nem figyelünk oda. Januárban érdemes kicsit könnyíteni a táplálkozásunkon, sok-sok finom téli salátát enni.
Elő- és elkészítési idő

5 +50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~343 kcal

Allergének

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg cékla
  • 10 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 5 dkg madársaláta
  • 20 szelet sütőtök
  • 6 ek magkeverék (pl.: tökmag, napraforgó mag, szezámmag)
  • 10 dkg kecskesajt

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, meglocsoljuk az olajjal, egyesével fóliába csomagoljuk és 200 fokon megsütjük.
  2. A sütőtököt felkockázzuk, olajon megsütjük.
  3. A kihűlt céklákat megtisztítjuk, felkockázzuk, összekeverjük a salátával, megszórjuk a sült tök kockákkal, a kecskesajtot rámorzsoljuk, a magokkal megszórjuk.


Elkészítési tipp

Kevés balzsamecetet, vagy gyümölcsecetet locsolhatunk a salátára, ez nem csak finom, hanem az emésztést is segíti.

A magkeverék bármilyen magokból állhat.

Kecskesajt helyett használhatunk más sajtot pl. feta vagy parmezán.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A saláta télen is lehet opció!” Sült cékla, kecskesajt, vegyes magvak

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, meglocsoljuk az olajjal, egyesével fóliába csomagoljuk és 200 fokon megsütjük.
  2. A sütőtököt felkockázzuk, olajon megsütjük.
  3. A kihűlt céklákat megtisztítjuk, felkockázzuk, összekeverjük a salátával, megszórjuk a sült tök kockákkal, a kecskesajtot rámorzsoljuk, a magokkal megszórjuk.



Elkészítési tipp

Kevés balzsamecetet, vagy gyümölcsecetet locsolhatunk a salátára, ez nem csak finom, hanem az emésztést is segíti.

A magkeverék bármilyen magokból állhat.

Kecskesajt helyett használhatunk más sajtot pl. feta vagy parmezán.