“Répából tésztát?” Csirkemellsteak mazsolás répatagliatellével

Ha kicsit oda akarunk figyelni, elég ha a tésztát elhagyva zöldséges körettel esszük a megszokott dolgokat. A répából remek tagliatelle készíthető egy hámozó segítségével. Érdemes kipróbálni, színes, gyors, egyszerű és egészséges vacsora vagy ebéd ezzel az egyszerű csirkemellsteakkel.
Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 1000 kcal/adag

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell filé
  • fél póréhagyma
  • 5 nagyobb sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mazsola
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 ek Vénusz Sütőolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Nagy teflonserpenyőben az olaj felén pirítsuk elő a csirkemell filéket, amíg aranybarna kéreg sül rá. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre. Sütés után vágódeszkán pihentessük pár percig, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Hámozzuk meg a sárgarépát, majd a hámozóval gyaluljuk szalagokra.
  4. Hevítsük fel nagy serpenyőben a maradék étolajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott répát, és nagy lángon kezdjük el sütni. Szórjuk meg a mazsolával, a vékonyra szelt póréhagymával és a fokhagymával, majd süssük, míg a répa összeesik, karamellizálódik, és szép színt kap. Keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet és sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk a csirkemellsteaket forrón a répával!


Elkészítési tipp

Ha nem szeretjük a mazsolát, kipróbálhatjuk úgy is, hogy aszalt paradicsomot használunk helyette.

Mindig pihentessük pár percig az egyben sült húsokat, miután kivettük a sütőből, így zamatosabb lesz, és könnyebben szeletelhetjük.

A csirkemellfilét vágjuk vékony szeletekre, úgy szebb lesz a tálalás.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Répából tésztát?” Csirkemellsteak mazsolás répatagliatellével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Nagy teflonserpenyőben az olaj felén pirítsuk elő a csirkemell filéket, amíg aranybarna kéreg sül rá. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre. Sütés után vágódeszkán pihentessük pár percig, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Hámozzuk meg a sárgarépát, majd a hámozóval gyaluljuk szalagokra.
  4. Hevítsük fel nagy serpenyőben a maradék étolajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott répát, és nagy lángon kezdjük el sütni. Szórjuk meg a mazsolával, a vékonyra szelt póréhagymával és a fokhagymával, majd süssük, míg a répa összeesik, karamellizálódik, és szép színt kap. Keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet és sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk a csirkemellsteaket forrón a répával!



Elkészítési tipp

Ha nem szeretjük a mazsolát, kipróbálhatjuk úgy is, hogy aszalt paradicsomot használunk helyette.

Mindig pihentessük pár percig az egyben sült húsokat, miután kivettük a sütőből, így zamatosabb lesz, és könnyebben szeletelhetjük.

A csirkemellfilét vágjuk vékony szeletekre, úgy szebb lesz a tálalás.