Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Búcsúzunk a megszokástól” Korianderes lencsesaláta füstölt pisztránggal

A lencse hozza meg a gazdagságunkat a következő évre, de arról nem szól a fáma, hogy kizárólag főzelék formájában fogyaszthatjuk el. Ez itt egy remek, fűszeres lencsesaláta, amelyet tökéletesen kiegészít a hozzá tálalt füstölt pisztráng. 

Elő- és elkészítési idő

10 +10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~240 Kcal /adag

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 konzerv lencse
  • 1 ek borecet
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk cukor
  • 1 csokor friss koriander
  • 4 marék bébi spenót
  • 1 füstölt pisztráng
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Mossuk át, és csepegtessük le a lencsét és a bébi spenótot is.
  2. Készítsük el a dresszinget: Kis keverőtálban öntsük össze a vizet, a Vénusz Immuno étolajat és a borecetet. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd keverjük addig, míg fel nem olvad benne. Keverjük hozzá a vékony lapokra szelt fokhagymát és a felaprított koriandert.
  3. Keverjük bele a lencsét, és hagyjuk állni úgy fél órán át, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Tálaláskor szedjük salátástálba, a tetejére szórjunk a spenótból, és tépkedjünk rá a füstölt pisztrángból. Csepegtessünk rá citrom levét ízlés szerint. Egy szelet pirítóssal tálaljuk.


Elkészítési tipp

Szelhetünk a salátába hajszálvékonyan lilahagymát is, úgy színesebb a saláta.

Keverhetjünk a salátába szeletelt szárított paradicsomot, vagy olívabogyót, így még különlegesebb.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Búcsúzunk a megszokástól” Korianderes lencsesaláta füstölt pisztránggal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át, és csepegtessük le a lencsét és a bébi spenótot is.
  2. Készítsük el a dresszinget: Kis keverőtálban öntsük össze a vizet, a Vénusz Immuno étolajat és a borecetet. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd keverjük addig, míg fel nem olvad benne. Keverjük hozzá a vékony lapokra szelt fokhagymát és a felaprított koriandert.
  3. Keverjük bele a lencsét, és hagyjuk állni úgy fél órán át, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Tálaláskor szedjük salátástálba, a tetejére szórjunk a spenótból, és tépkedjünk rá a füstölt pisztrángból. Csepegtessünk rá citrom levét ízlés szerint. Egy szelet pirítóssal tálaljuk.



Elkészítési tipp

Szelhetünk a salátába hajszálvékonyan lilahagymát is, úgy színesebb a saláta.

Keverhetjünk a salátába szeletelt szárított paradicsomot, vagy olívabogyót, így még különlegesebb.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D vitamint tartalmaz, így hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez.