Lazackrémes bruschetta párolt póréhagymával

Igazán elegáns fogás újévi köszöntő gyanánt ez a lazackrémes bruschetta, ráadásul pillanatok alatt elkészül, és nem igényel túl nagy jártasságot sem a konyhaművészetben.

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 - 4 főre

Kalória

~ 420 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Hal

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g füstölt lazac
  • 200 g natúr sajtkrém
  • fél gerezd fokhagyma, 
  • fél dl tejszín
  • 3 ek Vénusz Omega étolaj
  • ½  szál póréhagyma, 
  • 1 dl fehérbor
  • bagett 

Elkészítés

  1. Először készítsük el a krémet. Ehhez vegyük elő az aprítógépet, tegyük bele a kisebb darabokra szedett füstölt lazacot, a sajtkrémet és a fokhagymát, öntsük hozzá a tejszínt is, és nagyon alaposan turmixoljuk őket össze. Ezzel kész is a krém.
  2. Felhevített serpenyőben, pár kanál Vénusz Omega étolajon futtassuk meg a póréhagymát, majd öntsük fel a fehérborral és pároljuk puhára, amíg a folyadék elpárolog. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Vágjunk a bagettből szeleteket, és pirítsuk meg őket. Kenjünk rá vastagon a füstölt lazacos krémből, majd kanalazzunk rá egy kevés hagymát.


Elkészítési tipp

A tetejét megszórhatjuk pirított dióval is, az is nagyon passzol hozzá.

A krémhez keverjünk egy kis citromlevet, attól még pikánsabb lesz a végeredmény.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Lazackrémes bruschetta párolt póréhagymával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a krémet. Ehhez vegyük elő az aprítógépet, tegyük bele a kisebb darabokra szedett füstölt lazacot, a sajtkrémet és a fokhagymát, öntsük hozzá a tejszínt is, és nagyon alaposan turmixoljuk őket össze. Ezzel kész is a krém.
  2. Felhevített serpenyőben, pár kanál Vénusz Omega étolajon futtassuk meg a póréhagymát, majd öntsük fel a fehérborral és pároljuk puhára, amíg a folyadék elpárolog. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Vágjunk a bagettből szeleteket, és pirítsuk meg őket. Kenjünk rá vastagon a füstölt lazacos krémből, majd kanalazzunk rá egy kevés hagymát.



Elkészítési tipp

A tetejét megszórhatjuk pirított dióval is, az is nagyon passzol hozzá.

A krémhez keverjünk egy kis citromlevet, attól még pikánsabb lesz a végeredmény.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega étolaj természetes alfa-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően használatával hozzájárulhatunk a vér egészséges koleszterinszintjének fenntartásához.