Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„A legjobb mézeskalács! ” Omlós mézeskalács

A mézeskalács sokszor kemény, száraz… Most mutatunk egy olyan receptet, amit ha kipróbálsz, soha nem sütsz mást! A végeredmény linzeresen omlós, finom mézeskalács, amit nem csak karácsonykor kérnek majd a gyerekek!

Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 516 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 20 dkg méz
  • 1 tojás+ 1 sárgája
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, a mézzel, a tojással, a sárgájával, a szódabikarbónával, csipet sóval és a fűszerkeverékkel összegyúrjuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtjük.
  3. Lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  4. 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.


Elkészítési tipp

Díszíthetjük is a mézeskalácsot: 25 porcukrot 1 tojásfehérjével habbá verünk, ezzel rajzoljuk meg.

A díszítésre szórhatunk cukorgyöngyöket is, vagy hagyományosan sütés lekenhetjük kevés tojásfehérjével és megszórhatjuk magvakkal.

Ételallergia tipp

Teljes kiőrlésű lisztből vagy gluténmentes lisztből is elkészíthető.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A legjobb mézeskalács! ” Omlós mézeskalács

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, a mézzel, a tojással, a sárgájával, a szódabikarbónával, csipet sóval és a fűszerkeverékkel összegyúrjuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtjük.
  3. Lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  4. 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.



Elkészítési tipp

Díszíthetjük is a mézeskalácsot: 25 porcukrot 1 tojásfehérjével habbá verünk, ezzel rajzoljuk meg.

A díszítésre szórhatunk cukorgyöngyöket is, vagy hagyományosan sütés lekenhetjük kevés tojásfehérjével és megszórhatjuk magvakkal.

Ételallergia tipp

Teljes kiőrlésű lisztből vagy gluténmentes lisztből is elkészíthető.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarinnal a hűtőből kivéve azonnal dolgozhatunk, és a mézeskalácsunk finom, omlós lesz vele.