Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Holnapra is puha marad” banánkenyér

A banánkenyér sokáig friss marad, szaftos és nagyon gyorsan elkészíthető finomság, kicsik-nagyok nagy kedvence. Kevert tészta, mely jól csomagolható, eltartható és ízesítését tekintve rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre. 

Elő- és elkészítési idő

8 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~435 kCal / adag

Allergének

Diófélék

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 10 dkg Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez 
  • 14 dkg kristálycukor 
  • 2 tojás
  • 24 dkg liszt 
  • 4 dkg őrölt mogyoró
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 darab érett banán
  • 5 dkg egész mogyoró
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 1 dl joghurt

Elkészítés

  • A puha margarint a cukorral, kézi mixerrel felhabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük a géppel.
  • Belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, az őrölt mogyorót, a banánt, az egész mogyorót, az áfonyát és a joghurtot. Alaposan összekeverjük.
  • Sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
  • Tűpróbával ellenőrizzük, vagyis belebökünk egy hústűt vagy hurkapálcikát, és ha nem ragad rá a tészta, készen van. Ha ráragad, még sütjük egy kicsit, és rendszeresen ránézünk, nehogy odaégjen.

Elkészítési tipp

A banánkenyeret készíthetjük aszalt meggyel, aszalt szilvával, friss áfonyával is.

Ételallergia tipp

Érzékenység/allergia esetén a mogyorót lecserélhetjük akár dióra, mandulára vagy kesudióra is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Holnapra is puha marad” banánkenyér

Hozzávalók

Elkészítés



Elkészítési tipp

A banánkenyeret készíthetjük aszalt meggyel, aszalt szilvával, friss áfonyával is.

Ételallergia tipp

Érzékenység/allergia esetén a mogyorót lecserélhetjük akár dióra, mandulára vagy kesudióra is.

Vénusz tipp

Válaszd a Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez szánt termékünket, amely margarin és vaj (11%) tökéletes kombinációja, amely közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen eldolgozható.