Fahéjas-cukros magok papírzsákban

Bárki készíthet otthon isteni nassolnivalót egy kevés mandula, dió, mogyoró és némi fahéjas porcukor segítségével. A gyerekek és a felnőttek is örülni fognak neki.

Elő- és elkészítési idő

5 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~590 Kcal / fő

Allergének

Diófélék

Földimogyoró

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy teflonserpenyőt. Tegyük bele a magokat, és közepes lángon kezdjük el őket pirítani.
  2. Közben keverjük össze egy kis tálban a porcukrot a fahéjjal.
  3. Adjuk a félig megpirult magokhoz egy kanál Vénusz Vajlódi Vajjalt, majd mikor teljesen felolvad, öntsük hozzá a cukros fahéjas keveréket, és pár kanál vizet.
  4. Forgassuk át alaposan, majd ha a cukor elkezd karamellizálódni, óvatosan szedjük ki sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.  
  5. Hempergessük kevés porcukorba a finomságot, majd töltsük kis papírzacskókba, melyeknek szalaggal zárjuk a tetejét.


Elkészítési tipp

Bármilyen magot használhatunk ehhez a villámgyors és mutatós recepthez!

Keverjünk egy csipet sót is a cukros fahéjas keverékhez, ez jobban kihozza az édes ízt.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Fahéjas-cukros magok papírzsákban

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy teflonserpenyőt. Tegyük bele a magokat, és közepes lángon kezdjük el őket pirítani.
  2. Közben keverjük össze egy kis tálban a porcukrot a fahéjjal.
  3. Adjuk a félig megpirult magokhoz egy kanál Vénusz Vajlódi Vajjalt, majd mikor teljesen felolvad, öntsük hozzá a cukros fahéjas keveréket, és pár kanál vizet.
  4. Forgassuk át alaposan, majd ha a cukor elkezd karamellizálódni, óvatosan szedjük ki sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.  
  5. Hempergessük kevés porcukorba a finomságot, majd töltsük kis papírzacskókba, melyeknek szalaggal zárjuk a tetejét.



Elkészítési tipp

Bármilyen magot használhatunk ehhez a villámgyors és mutatós recepthez!

Keverjünk egy csipet sót is a cukros fahéjas keverékhez, ez jobban kihozza az édes ízt.

Vénusz tipp

A felhevített Vénusz Vajvarázslattól karamellizálódik a cukor, és jobban rá is tapad a magokra.