Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Esős időben nincs ennél jobb!” Kapros-káposztaleves debreceni kolbásszal

Nem könnyű egy tányérnál megállni, mikor ez a kapros, savanyú káposztás őszi leves kerül az aszaltra. Elég laktató, úgyhogy utána garantált a lustálkodás.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~500 Kcal/ adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • fél fej kelkáposzta
  • 2 szál répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 babérlevél
  • 1,5 liter víz
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 szál debreceni kolbász
  • 1 csokor kapor
  • tejföl

Elkészítés

  1. Hevítsük fel egy magas falú lábosban a Vénusz étolajat, adjuk hozzá a kockára vágott szalonnát, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a centi vastag szeletekre vágott debreceni kolbászt.
  2. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, az apróra szelt káposztát, és pirítsuk, amíg összefonnyad. Keverjük bele a savanyú káposztát is, öntsünk a levéből is bőségesen.
  3. Öntsük fel forró vízzel, kockázzuk bele a megpucolt krumplit és a babérlevelet, majd forraljuk 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Szórjuk meg apróra vágott kaporral, forraljuk össze, és tálaljuk forrón pár kanál tejföllel!


Elkészítési tipp

Kérjünk levet a savanyú káposztához, és használjuk el azt is a leveshez.

Tehetünk bele debreceni helyett akár csípős kolbászt is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Esős időben nincs ennél jobb!” Kapros-káposztaleves debreceni kolbásszal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsük fel egy magas falú lábosban a Vénusz étolajat, adjuk hozzá a kockára vágott szalonnát, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a centi vastag szeletekre vágott debreceni kolbászt.
  2. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, az apróra szelt káposztát, és pirítsuk, amíg összefonnyad. Keverjük bele a savanyú káposztát is, öntsünk a levéből is bőségesen.
  3. Öntsük fel forró vízzel, kockázzuk bele a megpucolt krumplit és a babérlevelet, majd forraljuk 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Szórjuk meg apróra vágott kaporral, forraljuk össze, és tálaljuk forrón pár kanál tejföllel!



Elkészítési tipp

Kérjünk levet a savanyú káposztához, és használjuk el azt is a leveshez.

Tehetünk bele debreceni helyett akár csípős kolbászt is.

Vénusz tipp

Tejföl helyett érdemes kipróbálni a krémes Vénusz Napföllel is.