Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Honnan veszed ezeket a recepteket?” Répatorta szendvics

Még egy olyan ismert receptet is fel lehet dobni, mint a répatorta, ha variálunk a formáján. Készíthetünk belőle mascarponéval töltött mini szendvicseket, így könnyen szállítható, és különlegesebb is.

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~400 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g mascarpone
  • 50 g porcukor
  • 1 narancs leve és héja

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg, reszeljük le a répákat. 
  2. Forraljunk vizet, majd áztassuk be a reszeléket 10 percre forró vízbe. Szűrjük le, csöpögtessük le. 
  3. A cukrot, a tojást, a Vénusz Vajízű Sütőmargarint keverjük simára botmixerrel. Adjuk hozzá a sütőport, a kikapart vaníliamagokat, a fahéjat, a sót és a lisztet. Tegyük hozzá a répát is, és keverjük el egyenletesen. 
  4. Egy kis darab margarinnal kenjünk át egy nagyobb tepsit, és egyengessük el rajta a tésztánkat úgy, hogy maximum 1 - 1,5 cm vastag legyen.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
  6. Amíg sül, keverjük ki a mascarponét a porcukorral, a reszelt narancs héjával és levével. 
  7. Ha megsült és picit hűlt a tészta, pogácsaszaggatóval szaggassunk bele köröket. 
  8. Tegyünk a körökre egy kanál mascarponét, majd helyezzük rá a tetejét. 
  9. Ismételjük addig, míg el nem fogy.


Elkészítési tipp

A liszt felét kiválthatjuk darált földimogyoróval, vagy dióval is.

A mascarponéhez keverhetünk olvasztott étcsokit.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Honnan veszed ezeket a recepteket?” Répatorta szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg, reszeljük le a répákat. 
  2. Forraljunk vizet, majd áztassuk be a reszeléket 10 percre forró vízbe. Szűrjük le, csöpögtessük le. 
  3. A cukrot, a tojást, a Vénusz Vajízű Sütőmargarint keverjük simára botmixerrel. Adjuk hozzá a sütőport, a kikapart vaníliamagokat, a fahéjat, a sót és a lisztet. Tegyük hozzá a répát is, és keverjük el egyenletesen. 
  4. Egy kis darab margarinnal kenjünk át egy nagyobb tepsit, és egyengessük el rajta a tésztánkat úgy, hogy maximum 1 - 1,5 cm vastag legyen.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
  6. Amíg sül, keverjük ki a mascarponét a porcukorral, a reszelt narancs héjával és levével. 
  7. Ha megsült és picit hűlt a tészta, pogácsaszaggatóval szaggassunk bele köröket. 
  8. Tegyünk a körökre egy kanál mascarponét, majd helyezzük rá a tetejét. 
  9. Ismételjük addig, míg el nem fogy.



Elkészítési tipp

A liszt felét kiválthatjuk darált földimogyoróval, vagy dióval is.

A mascarponéhez keverhetünk olvasztott étcsokit.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint a hűtőből kivéve is azonnal lehet használni, ráadásul finom vajas ízt ad a sütinknek.