Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Vehetsz még egyszer” Paradicsomos csirkeragu, polenta

Igazi melengető étel a hideg napokra! Párhuzamosan készíthetjük a csirkét és a polentát.
Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 768 kcal

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 6 egész csirkecomb
  • 2 hagyma
  • 5 ág szárzeller
  • 2 sárgarépa
  • 15 dkg olívabogyó
  • 2 x 45 dkg paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,2 dl víz
  • 5 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 2 tk só

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a szárzellert és a répát felkarikázzuk.
  3. A zöldségeket és az olajbogyót a paradicsomszósszal összekeverjük, hozzáadunk még 1 dl vizet.
  4. Kerámiatálba fektetjük a combokat, ráöntjük a zöldséges, paradicsomos ragut, alufóliával lefedjük, 1 órát sütjük/pároljuk 200 fokon.
  5. Ezt követően a fóliát levesszük róla és kicsit rápirítunk.
  6. Míg a csirke sül, elkészítjük a polentát: a darát apránként felhígítjuk a vízzel, sózzuk, majd főzni kezdjük. Akkor kész, ha már kissé elválik az edény aljától.
  7. Belekeverjük a margarint, majd hőálló tálba öntjük, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.


Elkészítési tipp

A csirkeragut elkészíthetjük serpenyőben is felkockázott csirkemellel.

Használhatunk hozzá zöldfűszert: rozmaring és kakukkfű is illik az ételhez.

A kukorica gluténmentes, így a diétába illeszthető.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Vehetsz még egyszer” Paradicsomos csirkeragu, polenta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a szárzellert és a répát felkarikázzuk.
  3. A zöldségeket és az olajbogyót a paradicsomszósszal összekeverjük, hozzáadunk még 1 dl vizet.
  4. Kerámiatálba fektetjük a combokat, ráöntjük a zöldséges, paradicsomos ragut, alufóliával lefedjük, 1 órát sütjük/pároljuk 200 fokon.
  5. Ezt követően a fóliát levesszük róla és kicsit rápirítunk.
  6. Míg a csirke sül, elkészítjük a polentát: a darát apránként felhígítjuk a vízzel, sózzuk, majd főzni kezdjük. Akkor kész, ha már kissé elválik az edény aljától.
  7. Belekeverjük a margarint, majd hőálló tálba öntjük, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.



Elkészítési tipp

A csirkeragut elkészíthetjük serpenyőben is felkockázott csirkemellel.

Használhatunk hozzá zöldfűszert: rozmaring és kakukkfű is illik az ételhez.

A kukorica gluténmentes, így a diétába illeszthető.

Vénusz tipp

A Vénusz sütőmargarin könnyen eldolgozható, a polenta lágy, krémes lesz tőle.