„Ebben a filmben a rágcsa volt a legjobb” Sós ropogtatnivaló magvak

Az esti bekuckózós filmnézés közben a legjobb a saját készítésű magmixet ropogtatni. Sokféleképpen variálható, eltartható, isteni.
Elő- és elkészítési idő

3 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 512 kcal

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg olajos mag vegyesen (pl. mandula, kesudió, mogyoró, dió, paradió, stb)
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 2 ek fűszerkeverék (pl cajun, provence-i, indiai, stb)
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
  2. Az olajat keverjük el a fűszerkeverékkel, sóval, cukorral. A magokat forgassuk át ezzel.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre terítsük ki a magokat, egy rétegben feküdjenek, majd toljuk a sütőbe 35-40 percre.
  4. Ha az idő letelt kész is a szuper ropogós magkeverékünk, amit rágcsálhatunk!


Elkészítési tipp

A mag-mixhez a végén keverhetünk aszalt gyümölcsöket is.

Tojásfehérjével is elkeverhetjük a magokat, ez esetben az olaj elmarad és a fűszereket a fehérjében keverjük el. Így még ropogóssabb a végeredmény.

Készíthetjük édeskésebbre, fahéjjal ízesítve.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ebben a filmben a rágcsa volt a legjobb” Sós ropogtatnivaló magvak

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
  2. Az olajat keverjük el a fűszerkeverékkel, sóval, cukorral. A magokat forgassuk át ezzel.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre terítsük ki a magokat, egy rétegben feküdjenek, majd toljuk a sütőbe 35-40 percre.
  4. Ha az idő letelt kész is a szuper ropogós magkeverékünk, amit rágcsálhatunk!



Elkészítési tipp

A mag-mixhez a végén keverhetünk aszalt gyümölcsöket is.

Tojásfehérjével is elkeverhetjük a magokat, ez esetben az olaj elmarad és a fűszereket a fehérjében keverjük el. Így még ropogóssabb a végeredmény.

Készíthetjük édeskésebbre, fahéjjal ízesítve.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D-vitamint tartalma, hozzájárulhat a család immunrendszerének szinten tartásához.