Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Főzzünk az évszaknak megfelelően” Cékla krémleves tökmaggal

A cékla tipikus őszi zöldségünk. Készülhet belőle saláta vagy például krémleves. Érdemes kipróbálni, mert pompázatos színe van.

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 214 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 hagyma
  • 3 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 db közepes cékla
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk római kömény
  • 2 cm gyömbér 
  • 1 tk koriander
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 dkg tökmag

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 45 perc alatt puhára sütjük.
  2. A hagymát finomra vágjuk, és a Vénusz étolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért.
  3. Hozzákeverjük a megpucolt, felkockázott céklát.
  4. Vízzel felöntjük, korianderrel, római köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, citrom levével savanyítjuk a levest.
  5. A tejfölt tálaláskor keverjük hozzá, pirított tökmaggal és aprított petrezselyemmel kínáljuk.


Elkészítési tipp

Tökmag helyett másfajta magot is használhatunk, például szezámmagot.

Tejföl helyett használjunk Vénusz Napfölt.

Ételallergia tipp

Izgalmas levest készíthetünk, ha kókusztejet is adunk a levesünkhöz.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Főzzünk az évszaknak megfelelően” Cékla krémleves tökmaggal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 45 perc alatt puhára sütjük.
  2. A hagymát finomra vágjuk, és a Vénusz étolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért.
  3. Hozzákeverjük a megpucolt, felkockázott céklát.
  4. Vízzel felöntjük, korianderrel, római köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, citrom levével savanyítjuk a levest.
  5. A tejfölt tálaláskor keverjük hozzá, pirított tökmaggal és aprított petrezselyemmel kínáljuk.



Elkészítési tipp

Tökmag helyett másfajta magot is használhatunk, például szezámmagot.

Tejföl helyett használjunk Vénusz Napfölt.

Ételallergia tipp

Izgalmas levest készíthetünk, ha kókusztejet is adunk a levesünkhöz.

Vénusz tipp

A Vénusz napraforgó étolajak „ISCC Plus” fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkeznek, így a vele készült ételekkel duplán törődsz a családdal.