Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Temperamentumos mexikói csirkeleves

Igazi ízkavalkád ez a korianderes, chilis, paprikás csirkeleves, amelyet akár hidegen, akár melegen is fogyaszthatunk.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 500 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt koriander
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 2 kierezett, kimagozott chili paprika
  • 5 kaliforniai paprika
  • 4 szál halványító zeller
  • 60 dkg csirkemell
  • kukorica tortilla
  • 1 lime leve

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsükj a Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Szórjuk meg az őrölt korianderrel.
  2. Rövid pirítást követően keverjük hozzá a felszeletelt zellerszálat és a kimagozott, felcsíkozott kaliforniai paprikát. Öntsük fel forró vízzel, majd keverjük bele a sűrített paradicsomot, és forraljuk fel. 
  3. Adjuk a forrásban levő leveshez az apróra vágott csirkemellet, a nagyobb kockákra darabolt paradicsomot, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Facsarjuk bele egy lime levét, majd főzzük készre 10 perc alatt. 
  4. Tálaljuk teflonserpenyőben barnára pirított kukorica tortilla-csíkokkal, kevés chilivel, és felaprított friss korianderrel.


Elkészítési tipp

Koriander helyett petrezselyemmel is tálalhatjuk.

Ételallergia tipp

Használjunk csak kukoricalisztből készült tortillát, így gluténmentes lesz az étel!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Temperamentumos mexikói csirkeleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsükj a Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Szórjuk meg az őrölt korianderrel.
  2. Rövid pirítást követően keverjük hozzá a felszeletelt zellerszálat és a kimagozott, felcsíkozott kaliforniai paprikát. Öntsük fel forró vízzel, majd keverjük bele a sűrített paradicsomot, és forraljuk fel. 
  3. Adjuk a forrásban levő leveshez az apróra vágott csirkemellet, a nagyobb kockákra darabolt paradicsomot, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Facsarjuk bele egy lime levét, majd főzzük készre 10 perc alatt. 
  4. Tálaljuk teflonserpenyőben barnára pirított kukorica tortilla-csíkokkal, kevés chilivel, és felaprított friss korianderrel.



Elkészítési tipp

Koriander helyett petrezselyemmel is tálalhatjuk.

Ételallergia tipp

Használjunk csak kukoricalisztből készült tortillát, így gluténmentes lesz az étel!

Vénusz tipp

Tálaláskor adhatunk hozzá egy kanál Vénusz Napfölt is.