Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Anyué a legeslegfinomabb” Paradicsom krémleves

A gyerekek odáig lesznek ezért a fűszeres paradicsom krémlevesért, amiben nyúlósra olvad a mozzarella, ezért mókásan lehet kanalazni. Vigyázzunk, ne a kedvenc ruhájukban egyék! :)

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Kalória

~ 310 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 80 dkg lehéjazott paradicsom (vagy 2x 400 g darabolt konzerv paradicsom)
  • 1 ek cukor
  • 8 dl víz
  • maroknyi friss bazsalikom, vagy 1 ek szárított bazsalikom
  • 180 g mozzarella
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Dobjuk rá a az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd pirítsuk, amíg kis színt nem kap.
  2. Adjuk a pirult hagymához a darabolt, héj nélküli paradicsomot, szórjuk meg a cukorral, majd egy rövid pirítást követően öntsük fel vízzel. Főzzük 20 percig.
  3. Botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a levest. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk forrón a feldarabolt mozzarellával, és a friss bazsalikommal.


Elkészítési tipp

Könnyen le tudjuk húzni a paradicsom héját, ha bevágjuk kereszt alakban az alját, forrásban levő vízbe mártjuk 2-3 percre, majd utána rögtön hideg vízbe tesszük.

Tálaláskor szórjuk meg a levest apró kockákra vágott koktélparadicsommal!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Anyué a legeslegfinomabb” Paradicsom krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Dobjuk rá a az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd pirítsuk, amíg kis színt nem kap.
  2. Adjuk a pirult hagymához a darabolt, héj nélküli paradicsomot, szórjuk meg a cukorral, majd egy rövid pirítást követően öntsük fel vízzel. Főzzük 20 percig.
  3. Botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a levest. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk forrón a feldarabolt mozzarellával, és a friss bazsalikommal.



Elkészítési tipp

Könnyen le tudjuk húzni a paradicsom héját, ha bevágjuk kereszt alakban az alját, forrásban levő vízbe mártjuk 2-3 percre, majd utána rögtön hideg vízbe tesszük.

Tálaláskor szórjuk meg a levest apró kockákra vágott koktélparadicsommal!

Vénusz tipp

Krémesebbé tehetjük a levest tálaláskor, ha egy kanál Vénusz Napfölt teszünk a tetejére.