Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Egy falat Párizs!” Croque Monsieur

Franciaország nem csak a croissantjáról híres, hanem a két különleges melegszendvicséről is. Ez itt a francia melegszendvicsek királya, a Croque Monsieurt.
Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~348 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz Valódi Vajjal - Falatnyi Sóval
  • 1 dl tej
  • fél ek liszt
  • fél tk dijoni mustár
  • frissen őrölt bors
  • kevés frissen őrölt szerecsendió
  • 1 tojássárgája
  • 8 szelet toast kenyér
  • 12 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

  1. A Vénuszt felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk, rajta, hozzáadjuk a mustárt, majd a tejjel felhúzzuk és sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a tojássárgáját.
  2. A kenyérszeletre egy szelet sonkát és sajtot teszünk, megkenjük a sűrű mártással és lezárjuk egy másik kenyérrel.
  3. Serpenyőben vagy toasterben összesütjük.


Elkészítési tipp

A melegszendvicshez használhatunk füstölt sajtot is.

Friss zöldségeket is fogyasszunk hozzá!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Egy falat Párizs!” Croque Monsieur

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A Vénuszt felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk, rajta, hozzáadjuk a mustárt, majd a tejjel felhúzzuk és sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a tojássárgáját.
  2. A kenyérszeletre egy szelet sonkát és sajtot teszünk, megkenjük a sűrű mártással és lezárjuk egy másik kenyérrel.
  3. Serpenyőben vagy toasterben összesütjük.



Elkészítési tipp

A melegszendvicshez használhatunk füstölt sajtot is.

Friss zöldségeket is fogyasszunk hozzá!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat gazdag vajas ízével megkoronázza a mártást.