Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Olasz-görög barátság - A fetás, mortadellás szendó

A jól megpakolt szendvicseknek kultúrája van a mediterrán országokban. Ez a fetától görögös, a mortadellától olaszos szendvics attól olyan finom, hogy nem spórolunk se a krémmel, se a felvágottal. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

1 fõre

Kalória

~650 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 magvas ciabatta
  • 5 dkg mortadella,
  • 5 dkg feta sajt,
  • 3 db csemegeuborka,
  • 2 ek Vénusz Valódi Vajjal
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Törjük össze a feta sajtot, és keverjük hozzá az apró kockákra vágott uborkát, borsozzuk.
  2. Vágjuk ketté a ciabattát, és kenjük meg mindkét oldalát Vénusz Valódi Vajjal..
  3. Halmozzuk rá a fetás-uborkás krémet, majd szépen egyengessük el a tetején a  mortadella szeleteket.
  4. Tetszés szerint akár kettő vagy több részre vághatjuk.

Elkészítési tipp

Csemegeuborka helyett, használhatunk apróra vágott kapribogyót vagy olívabogyót is.

Tehetünk mellé friss paradicsomot, rukkolát vagy paprikát is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes kenyérből elkészíthető a gluténmentes verziója is.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Olasz-görög barátság - A fetás, mortadellás szendó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Törjük össze a feta sajtot, és keverjük hozzá az apró kockákra vágott uborkát, borsozzuk.
  2. Vágjuk ketté a ciabattát, és kenjük meg mindkét oldalát Vénusz Valódi Vajjal..
  3. Halmozzuk rá a fetás-uborkás krémet, majd szépen egyengessük el a tetején a  mortadella szeleteket.
  4. Tetszés szerint akár kettő vagy több részre vághatjuk.


Elkészítési tipp

Csemegeuborka helyett, használhatunk apróra vágott kapribogyót vagy olívabogyót is.

Tehetünk mellé friss paradicsomot, rukkolát vagy paprikát is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes kenyérből elkészíthető a gluténmentes verziója is.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat azért szuper választás, mert 47% valódi vajat tartalmaz, mégis a benne levő margarintól könnyen kenhető lesz a sietős reggeleken.