“Lecsó grillezve?” Escalivada - A katalán lecsó

A grilltől kicsit füstös ízű lecsó féle a katalán escalivada, így érdemes kipróbálni egy nyári grillezés alkalmával.

Elő- és elkészítési idő

5 + 65 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~240 Kcal/adag

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • 3 kalifornia paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek borecet
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
  2. Tegyük tepsire a megmosott zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát nem szükséges megpucolni se. Néha átforgatva süssük 40 percig, amíg a héj megráncosodik, és elkezd feketedni kicsit.
  3. Vegyük ki a sütőből a tepsit, és tegyük hőálló tálba a zöldségeket, fedjük le, pihentessük 15 percig.
  4. Húzzuk le a padlizsán héját, majd vágjuk a belsejét csíkokra. Távolítsuk el a paprika héját is, és csumázzuk ki, majd csíkozzuk fel szintén. Tegyünk ugyanígy a paradicsommal, hagymával, fokhagymával.
  5. Az összes csíkokra vágott zöldséget keverjük össze nagy salátás tálban, facsarjuk rá a fél citrom levét, öntsük hozzá a borecetet, olívaolajat, hintsük be sóval, tálaljuk.


          Elkészítési tipp

          A legfinomabb, ha kerti grillen, parázs felett készítjük el a zöldségeket!

          Ehetjük frissen vagy langyosan is az escalivadat, de hidegen is igazán finom!

          Használjunk 3 színű kalifornia paprikát, így nemcsak finom, hanem szemet gyönyörködtető is lesz az étel.

          Vénusz 100% napraforgó-étolaj

          A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

          Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

          TOVÁBBI RECEPTEK

          895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

          Betöltést jelző forgó ikon

          További receptek betöltése

          “Lecsó grillezve?” Escalivada - A katalán lecsó

          Hozzávalók

          Elkészítés

          1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
          2. Tegyük tepsire a megmosott zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát nem szükséges megpucolni se. Néha átforgatva süssük 40 percig, amíg a héj megráncosodik, és elkezd feketedni kicsit.
          3. Vegyük ki a sütőből a tepsit, és tegyük hőálló tálba a zöldségeket, fedjük le, pihentessük 15 percig.
          4. Húzzuk le a padlizsán héját, majd vágjuk a belsejét csíkokra. Távolítsuk el a paprika héját is, és csumázzuk ki, majd csíkozzuk fel szintén. Tegyünk ugyanígy a paradicsommal, hagymával, fokhagymával.
          5. Az összes csíkokra vágott zöldséget keverjük össze nagy salátás tálban, facsarjuk rá a fél citrom levét, öntsük hozzá a borecetet, olívaolajat, hintsük be sóval, tálaljuk.



                  Elkészítési tipp

                  A legfinomabb, ha kerti grillen, parázs felett készítjük el a zöldségeket!

                  Ehetjük frissen vagy langyosan is az escalivadat, de hidegen is igazán finom!

                  Használjunk 3 színű kalifornia paprikát, így nemcsak finom, hanem szemet gyönyörködtető is lesz az étel.