Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

A pirítgatás szerelmeseinek - Ratatouille

Franciaországban is készül lecsó, és ebből sem hiányozhat a paprika és a paradicsom, de jön még hozzá cukkini és padlizsán is. Csodálatos, könnyű nyári étel, friss fűszernövényekkel.

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~600 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 kápia vagy pritamin paprika
  • 2 db lecsópaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 marék bazsalikom
  • friss kakukkfű, rozmaring
  • 5 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A jó ratatouille-nak a titka az egyformára vágott zöldségekben rejlik, illetve abban, hogy minden hozzávalóját külön pirítjuk meg. Ezért első lépés gyanánt fogjuk a zöldségeket, és a fokhagyma és a fűszernövények kivételével vágjuk mindet nagyjából 2 cm-es kockákra. A fokhagymát szeljük vékony lapokra. A cukkinit és a padlizsánt enyhén sózzuk be.
  2. Széles teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz Omega 3&6 étolajat, és dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, tegyük át egy magasabb fazékba, alacsony lángra.
  3. Folytassuk a serpenyőben a paprikákkal, ha összeesett, mehet ez is a fazékba.
  4. Jöhet a padlizsán. Pótoljuk az olajat a serpenyőben, majd nagy lángon pirítsuk meg, amíg színt kap,  mehet ez is a fazékba.
  5. Végül ugyanezt ismételjük meg a cukkinivel is.
  6. A paradicsomot nem kell külön előpirítani, ez mehet egyből a fazékba. 
  7. Kössük kis csokorba a fűszernövényeket, tegyük az alacsony lángon rotyogó francia lecsóba, fedjük le, és 10 perc alatt főzzük készre. 
  8. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón!


                Elkészítési tipp

                A padlizsánt és a cukkinit érdemes finoman besózni, miután felkockáztuk őket, így kieresztik kicsit a levüket, és ropogósabbra sülnek.

                Ha nem fogyna el mind egyszerre, megkóstolhatjuk hidegen is a ratatouille-t: nagyon könnyű, frissítő étel.

                A végén meglocsolhatjuk olívaolajjal is, így még gazdagabb lesz az íze.

                Vénusz Omega étolaj

                A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

                Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

                TOVÁBBI RECEPTEK

                897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

                Betöltést jelző forgó ikon

                További receptek betöltése

                A pirítgatás szerelmeseinek - Ratatouille

                Hozzávalók

                Elkészítés

                1. A jó ratatouille-nak a titka az egyformára vágott zöldségekben rejlik, illetve abban, hogy minden hozzávalóját külön pirítjuk meg. Ezért első lépés gyanánt fogjuk a zöldségeket, és a fokhagyma és a fűszernövények kivételével vágjuk mindet nagyjából 2 cm-es kockákra. A fokhagymát szeljük vékony lapokra. A cukkinit és a padlizsánt enyhén sózzuk be.
                2. Széles teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz Omega 3&6 étolajat, és dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, tegyük át egy magasabb fazékba, alacsony lángra.
                3. Folytassuk a serpenyőben a paprikákkal, ha összeesett, mehet ez is a fazékba.
                4. Jöhet a padlizsán. Pótoljuk az olajat a serpenyőben, majd nagy lángon pirítsuk meg, amíg színt kap,  mehet ez is a fazékba.
                5. Végül ugyanezt ismételjük meg a cukkinivel is.
                6. A paradicsomot nem kell külön előpirítani, ez mehet egyből a fazékba. 
                7. Kössük kis csokorba a fűszernövényeket, tegyük az alacsony lángon rotyogó francia lecsóba, fedjük le, és 10 perc alatt főzzük készre. 
                8. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón!



                              Elkészítési tipp

                              A padlizsánt és a cukkinit érdemes finoman besózni, miután felkockáztuk őket, így kieresztik kicsit a levüket, és ropogósabbra sülnek.

                              Ha nem fogyna el mind egyszerre, megkóstolhatjuk hidegen is a ratatouille-t: nagyon könnyű, frissítő étel.

                              A végén meglocsolhatjuk olívaolajjal is, így még gazdagabb lesz az íze.

                              Vénusz tipp

                              A francia lecsó alapvetően egészséges étel, de ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk vérünk normál koleszterinszintjének fenntartásáról is gondoskodhatunk.