“Együnk ma különlegeset” Szőlős saláta füstölt sonkával és mustáros öntettel

A szőlő kihozza a sonka ízét, a mustáros öntet kikerekíti az ízeket. Ha igazán finomra és szokatlanra vágyunk próbáljuk ki ezt csodás színű, szőlős salátát.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~240 Kcal/adag

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kisebb jégsaláta
  • 100 g szeletelt füstölt sonka
  • 2 fürt szőlő
  • 2 tk  dijoni mustár
  • 2 ek fehérbor ecet
  • 2 ek Vénusz D-vitamin
  • 3 ek tejszín
  • kis csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. Kezdjük a salátaöntettel: Keverőedényben habverővel dolgozzuk össze a mustárt az ecettel, az olajjal, és egy csipet sóval. Ha már egyneművé vált, folyamatos keverés közben adjuk hozzá a tejszínt is.
  2. Mossuk meg alaposan a salátát, szedjük leveleire, majd szárítsuk le róla a folyadékot. A szőlőszemeket szedjük le a szárról, öblítsük át, majd vágjuk félbe.
  3. Nagy salátástálban forgassuk össze a szőlővel a falatnyi darabokra tépkedett salátát és sonkát. Locsoljunk rá a dresszingből és tálaljuk minél előbb apróra vágott friss petrezselyemmel, és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Ha kapunk cseresznyét, kiválóan helyettesíthetjük vele a szőlőt!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszínnel készítve könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Együnk ma különlegeset” Szőlős saláta füstölt sonkával és mustáros öntettel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a salátaöntettel: Keverőedényben habverővel dolgozzuk össze a mustárt az ecettel, az olajjal, és egy csipet sóval. Ha már egyneművé vált, folyamatos keverés közben adjuk hozzá a tejszínt is.
  2. Mossuk meg alaposan a salátát, szedjük leveleire, majd szárítsuk le róla a folyadékot. A szőlőszemeket szedjük le a szárról, öblítsük át, majd vágjuk félbe.
  3. Nagy salátástálban forgassuk össze a szőlővel a falatnyi darabokra tépkedett salátát és sonkát. Locsoljunk rá a dresszingből és tálaljuk minél előbb apróra vágott friss petrezselyemmel, és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Ha kapunk cseresznyét, kiválóan helyettesíthetjük vele a szőlőt!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszínnel készítve könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt!

Vénusz tipp

Vénusz D-vitamin étolaj használatával hozzájárulhatunk az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.