“Percek alatt kész a vacsora” Bazsalikomos kukoricasaláta

Természetes, hogy a melegben nem akarunk a konyhában túl sok időt tölteni, de enni muszáj. Ez a bazsalikomos kukoricasaláta azért is szuper, mert az ecettől és a bazsalikomtól könnyed, mégis hamar jól lakunk vele.

Elő- és elkészítési idő

15 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~300 Kcal/adag

Hozzávalók

  • 5 cső kukorica (2x400 g konzerv csemege kukorica)
  • 3 szál újhagyma
  • 3 ek fehérbor ecet
  • 1 marok friss bazsalikom
  • 3 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet nagy lábasban. Ha forr, dobjunk bele egy teáskanál sót, majd helyezzük a lobogó vízbe a megtisztított kukoricacsöveket.
  2. 4-5 perc főzés elegendő is a szemek megpuhulásához, ekkor vegyük ki, és tartsuk folyó hideg víz alá a csöveket. Ha kihűlt, éles késsel vágjuk le a csőről a szemeket, és tegyük nagy keverőedénybe.
  3. Forgassuk össze az apróra vágott újhagymával, a borecettel, az olajjal és a kicsit megtépkedett bazsalikommal. Szükség esetén sózzuk újra, tálaljuk!


      Elkészítési tipp

      Használhatunk konzerv kukoricát is, így időt spórolunk.

      Ha szeretjük a csípős ízeket, keverjünk a salátába kimagozott és apróra vágott chilit is, remekül fog illeni hozzá.

      Vénusz 100% napraforgó-étolaj

      A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      “Percek alatt kész a vacsora” Bazsalikomos kukoricasaláta

      Hozzávalók

      Elkészítés

      1. Forraljunk vizet nagy lábasban. Ha forr, dobjunk bele egy teáskanál sót, majd helyezzük a lobogó vízbe a megtisztított kukoricacsöveket.
      2. 4-5 perc főzés elegendő is a szemek megpuhulásához, ekkor vegyük ki, és tartsuk folyó hideg víz alá a csöveket. Ha kihűlt, éles késsel vágjuk le a csőről a szemeket, és tegyük nagy keverőedénybe.
      3. Forgassuk össze az apróra vágott újhagymával, a borecettel, az olajjal és a kicsit megtépkedett bazsalikommal. Szükség esetén sózzuk újra, tálaljuk!



          Elkészítési tipp

          Használhatunk konzerv kukoricát is, így időt spórolunk.

          Ha szeretjük a csípős ízeket, keverjünk a salátába kimagozott és apróra vágott chilit is, remekül fog illeni hozzá.

          Vénusz tipp

          Ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk, hozzájárulhatunk a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.