Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Mindjárt meggyulladok!” Hideg avokádókrémleves

Hűsítő és egyszerre tápláló a melegben ez az avokadókrémleves, ami a lime-tól és a koriandertől nagyon friss, a joghurttól lágy, az avokádótól pedig krémes.

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~725 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 db közepes avokádó
  • 5dl joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • fél lime leve
  • 7-8 dl víz
  • 1 csokor koriander
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Vágjuk félbe az avokádókat, magozzuk ki, majd húzzuk le a héját. Vágjuk pár darabba, majd a zúzott fokhagymával és a joghurttal együtt botmixerrel pürésítsük le. 
  2. Facsarjuk bele a lime levét és adjuk hozzá a D-vitaminos étolajat. Folyamatos turmixolás közben adagoljuk hozzá a vizet, amíg elérjük a kívánt leveses állagot. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Tálaljuk frissen őrölt borssal, hidegen, kis tálkákban. Szórjuk meg apróra vágott friss korianderrel, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.


Elkészítési tipp

Ha mégis vágyunk egy kis kis izzadásra, szórjuk meg chilivel a tetejét.

Ne várjunk sokat az evésével, mivel az avokádó könnyen oxidálódik és bebarnul.

Ételallergia tipp

Laktózmentes joghurttal készítve laktózérzékenyek is fogyaszthatják!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mindjárt meggyulladok!” Hideg avokádókrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk félbe az avokádókat, magozzuk ki, majd húzzuk le a héját. Vágjuk pár darabba, majd a zúzott fokhagymával és a joghurttal együtt botmixerrel pürésítsük le. 
  2. Facsarjuk bele a lime levét és adjuk hozzá a D-vitaminos étolajat. Folyamatos turmixolás közben adagoljuk hozzá a vizet, amíg elérjük a kívánt leveses állagot. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Tálaljuk frissen őrölt borssal, hidegen, kis tálkákban. Szórjuk meg apróra vágott friss korianderrel, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.



Elkészítési tipp

Ha mégis vágyunk egy kis kis izzadásra, szórjuk meg chilivel a tetejét.

Ne várjunk sokat az evésével, mivel az avokádó könnyen oxidálódik és bebarnul.

Ételallergia tipp

Laktózmentes joghurttal készítve laktózérzékenyek is fogyaszthatják!

Vénusz tipp

A tálaláskor adjunk hozzá bátran pár kanál Vénusz Napfölt, és még krémesebb lesz a leves.