Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Az uncsi májkrémes másként" Házi májkrémes

Házilag májkrémet készíteni nem bonyolult, viszont összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti társai. Sokféleképpen variálható, a suliban is mindenki ezért könyörög majd.
Elő- és elkészítési idő

10 perc + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~546 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk.
  2. A májat megmossuk, megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, a hagymához adjuk.
  3. A rozét a májhoz adjuk, a kakukkfüvet rámorzsoljuk, a mazsolát rászórjuk.
  4. 15 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  5. Sózzuk, borsozzuk, a mustárral ízesítjük, hozzákeverjük a Vénusz Valódi Vajjal-t.
  6. A kihűlt májkrémet a szendvicsre kenjük, salátalevéllel, paradicsomszeletekkel tálaljuk.


Elkészítési tipp

A mazsola elhagyható, ha nem szeretjük az édességét a májasban.

Kakukkfű helyett/mellett adhatunk hozzá petrezselymet, snidlinget is

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek gluténmentes zsemlével készítsék.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Az uncsi májkrémes másként" Házi májkrémes

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk.
  2. A májat megmossuk, megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, a hagymához adjuk.
  3. A rozét a májhoz adjuk, a kakukkfüvet rámorzsoljuk, a mazsolát rászórjuk.
  4. 15 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  5. Sózzuk, borsozzuk, a mustárral ízesítjük, hozzákeverjük a Vénusz Valódi Vajjal-t.
  6. A kihűlt májkrémet a szendvicsre kenjük, salátalevéllel, paradicsomszeletekkel tálaljuk.



Elkészítési tipp

A mazsola elhagyható, ha nem szeretjük az édességét a májasban.

Kakukkfű helyett/mellett adhatunk hozzá petrezselymet, snidlinget is

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek gluténmentes zsemlével készítsék.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal hozzáadásával a májkrémünk hűtőből kivéve is könnyen kenhetővé válik.