Füstös és friss - Almás-retkes makréla saláta

Alma, retek és füstölt makréla egy frissítő salátában. Tökéletes uzsonna és vacsora egy meleg nyári estére.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~253 kCal/adag

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g füstölt makréla
  • 100 g vegyes saláta
  • 2 alma
  • 4 retek
  • 10 dkg kenyér
  • Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • olívaolaj

  • bors
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben, kevés napraforgó-étolajon pirítsuk meg a 2-3 centis kockákra vágott kenyeret, amíg színt kap.
  2. Szedjük ki a füstölt makrélából a nagyobb szálkákat, és vágjuk a halat 3-4 centis darabokra.
  3. Szeleteljük vékony lapokra a megmosott retket, és almát. Felhasználásig tároljuk citromos hideg vízben. Mossuk meg a vegyes salátát, majd szárítsuk le.
  4. Salátástálban forgassuk össze a salátát a pirult kenyérkockákkal, a füstölt makrélával, az almával és a retekkel. Facsarjuk rá egy citrom levét, sózzuk ízlés szerint. Tálaljuk frissen őrölt borssal,és pár csepp olívaolajjal.


Elkészítési tipp

Dobjunk be a kenyérkockák közé pár fokhagymát: kiereszti az ízét a forró olajban, és csak ki kell szedni a saláta összeállításánál a kruton közül.

Próbálkozhatunk makréla helyett füstölt lazaccal is.

Csináljuk mindig frissen és gyorsan a salátát!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Füstös és friss - Almás-retkes makréla saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben, kevés napraforgó-étolajon pirítsuk meg a 2-3 centis kockákra vágott kenyeret, amíg színt kap.
  2. Szedjük ki a füstölt makrélából a nagyobb szálkákat, és vágjuk a halat 3-4 centis darabokra.
  3. Szeleteljük vékony lapokra a megmosott retket, és almát. Felhasználásig tároljuk citromos hideg vízben. Mossuk meg a vegyes salátát, majd szárítsuk le.
  4. Salátástálban forgassuk össze a salátát a pirult kenyérkockákkal, a füstölt makrélával, az almával és a retekkel. Facsarjuk rá egy citrom levét, sózzuk ízlés szerint. Tálaljuk frissen őrölt borssal,és pár csepp olívaolajjal.



Elkészítési tipp

Dobjunk be a kenyérkockák közé pár fokhagymát: kiereszti az ízét a forró olajban, és csak ki kell szedni a saláta összeállításánál a kruton közül.

Próbálkozhatunk makréla helyett füstölt lazaccal is.

Csináljuk mindig frissen és gyorsan a salátát!

Vénusz tipp

Használjunk a kenyérkockák pirításához Vénusz Omega 3&6 étolajat, ami alfalinolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.