Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“A nagypapa kedvence” Korhely halászlé

A korhely halászlé nem egy mai recept, de azon klasszikusok közé tartozik, amelyek méltán épültek be a köztudatba.

Elő- és elkészítési idő

60 + 18 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~544 kCal/adag

Allergének

Glutén

Hal

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé
  • 2 ponty fej
  • 2 ponty gerinc
  • 1 nagyobb keszeg
  • 2 fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 6 babérlevél
  • 6-9 szem egészbors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • 4 ek liszt
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Tegyük fel másfél liter hideg vízben főni a halfejeket, a gerinceket, a keszeget, a babérlevéllel, a megpucolt, félbevágott hagymákkal, az egész paradicsomokkal és az egész borssal. Amikor elkezd lobogva forrni a lé, adjuk hozzá a pirospaprikát, és főzzük az alaplevet 45-50 percig. Ha kész, szűrjük le.
  2. Amíg fő az alaplé, irdaljuk be minél aprólékosabban a pontyfilét: fordítsuk a bőrére, és éles késsel vagdossuk be egészen a bőréig. Sózzuk be, majd vágjuk 3-4 centis kis kockákra.
  3. Tegyük vissza a láng fölé a leszűrt alaplevet. Műanyag edényben keverjük ki a tejfölt a mustárral és a pár kanál liszttel. Hőkiegyenlítéssel öntsük a leveshez: ehhez először a forró levesből merjünk a tejfölös habaráshoz, és kavarjuk teljesen simára. Ha a forró levestől felmelegszik a habarás, akkor öntsük át az egészet a levesbe, így nem fog kicsapódni.
  4. Forraljuk össze a levest és tegyük bele a beirdalt ponty darabokat. Sózzuk ízlés szerint, főzzük további 10 percig, majd tálaljuk forrón kenyérrel, erős paprikával, és citrommal.


Elkészítési tipp

Ez egy igazán könnyű, és frissítő halleves, ha több tartalmat kívánnánk bele, főzzünk hozzá gyufatésztát.

Ha sikerül szép sűrűn beirdalni a pontyfilét, nem kell a szálkák miatt aggódnunk evés közben: átvágjuk őket.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A nagypapa kedvence” Korhely halászlé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel másfél liter hideg vízben főni a halfejeket, a gerinceket, a keszeget, a babérlevéllel, a megpucolt, félbevágott hagymákkal, az egész paradicsomokkal és az egész borssal. Amikor elkezd lobogva forrni a lé, adjuk hozzá a pirospaprikát, és főzzük az alaplevet 45-50 percig. Ha kész, szűrjük le.
  2. Amíg fő az alaplé, irdaljuk be minél aprólékosabban a pontyfilét: fordítsuk a bőrére, és éles késsel vagdossuk be egészen a bőréig. Sózzuk be, majd vágjuk 3-4 centis kis kockákra.
  3. Tegyük vissza a láng fölé a leszűrt alaplevet. Műanyag edényben keverjük ki a tejfölt a mustárral és a pár kanál liszttel. Hőkiegyenlítéssel öntsük a leveshez: ehhez először a forró levesből merjünk a tejfölös habaráshoz, és kavarjuk teljesen simára. Ha a forró levestől felmelegszik a habarás, akkor öntsük át az egészet a levesbe, így nem fog kicsapódni.
  4. Forraljuk össze a levest és tegyük bele a beirdalt ponty darabokat. Sózzuk ízlés szerint, főzzük további 10 percig, majd tálaljuk forrón kenyérrel, erős paprikával, és citrommal.



Elkészítési tipp

Ez egy igazán könnyű, és frissítő halleves, ha több tartalmat kívánnánk bele, főzzünk hozzá gyufatésztát.

Ha sikerül szép sűrűn beirdalni a pontyfilét, nem kell a szálkák miatt aggódnunk evés közben: átvágjuk őket.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a habarás elkészítéséhez!