Illatos ligur pesztós tészta

A bazsalikomnak elképesztő az illata. Egy szippantás és máris a tengerpart feletti sziklákra képzelhetjük magunkat. Olajjal és fokhagymával elkeverve, egy jó tésztán tálalva pedig egyenesen nyálcsorgató élményt nyújt.

Elő- és elkészítési idő

10 + 8 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~900 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g hántolt mandula
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 180 g ricotta
  • 50 g friss bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj

  • 400 g szélesmetélt
  • 7 dkg parmezán

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben törjük össze a mandulát. Adjuk hozzá a fokhagymát, ricottát, bazsalikomot, olívaolajat, és pürésítsük egyneművé. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Magas falú edényben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk, dobjuk bele a tésztát, majd a főzzük készre a tészta zacskóján megjelölt idő alatt. Ha kész, szűrjük le, forgassuk össze a bazsalikomos pestóval, tálaljuk zöldséghámozóval forgácsolt parmezán sajttal, és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Öntsünk pár csepp olajat a tészta főzővizébe, és nem fog összetapadni a tészta.

Dobjunk az aprítógépbe egy marék friss spenótot, és még finomabb lesz a pestónk.

Ételallergia tipp

Használjunk csak durumlisztből készült tésztát, és kizárhatjuk a tojást, mint allergén forrást.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Illatos ligur pesztós tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben törjük össze a mandulát. Adjuk hozzá a fokhagymát, ricottát, bazsalikomot, olívaolajat, és pürésítsük egyneművé. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Magas falú edényben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk, dobjuk bele a tésztát, majd a főzzük készre a tészta zacskóján megjelölt idő alatt. Ha kész, szűrjük le, forgassuk össze a bazsalikomos pestóval, tálaljuk zöldséghámozóval forgácsolt parmezán sajttal, és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Öntsünk pár csepp olajat a tészta főzővizébe, és nem fog összetapadni a tészta.

Dobjunk az aprítógépbe egy marék friss spenótot, és még finomabb lesz a pestónk.

Ételallergia tipp

Használjunk csak durumlisztből készült tésztát, és kizárhatjuk a tojást, mint allergén forrást.