Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Gyerekek kedvence: paradicsomszósz” Paradicsomszósz házilag

Érdemes nagyobb mennyiséggel bespájzolni a paradicsomszószból, mivel pillanatok alatt felhasználhatjuk sok-sok gyerekkedvenc ételhez, mint a húsgombóc vagy a sajtos-paradicsomos tészta.

Elő- és elkészítési idő

20 perc + 1,5-2 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

3 db 5 dl-es üveg

Kalória

~ 412 kcal/üveg

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat mossuk meg és turmixoljuk le. 
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomokat, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk és 1,5 óra alatt, időnként megkeverve sűrűre főzzük.
  3. A végén a bazsalikomot is beleturmixoljuk és beállítjuk az ízeket. 
  4. Steril üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hűtjük ki.


Elkészítési tipp

Tehetünk bele reszelt zellert is, így még teltebb lesz az íze.

Ha szeretjük a különlegesebb ízkombinációkat, tegyük pikánsabbá egy kis fahéjjal.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gyerekek kedvence: paradicsomszósz” Paradicsomszósz házilag

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat mossuk meg és turmixoljuk le. 
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomokat, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk és 1,5 óra alatt, időnként megkeverve sűrűre főzzük.
  3. A végén a bazsalikomot is beleturmixoljuk és beállítjuk az ízeket. 
  4. Steril üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hűtjük ki.



Elkészítési tipp

Tehetünk bele reszelt zellert is, így még teltebb lesz az íze.

Ha szeretjük a különlegesebb ízkombinációkat, tegyük pikánsabbá egy kis fahéjjal.

Vénusz tipp

A gyerekkedvenc paradicsomszósz egészségesebb, ha Vénusz D-vitamin étolajjal készítjük, amely gondoskodik a lurkók fogainak és csontjainak egészségéről.