„Gyorsabb, mint egy félidő” Bruschetta gyorsan

A bruschettához elég némi paradicsom, egy kis pirítani való kenyér vagy bagett, és máris kész a fejedelmi finomság.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~135 kCal/adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fél gyökérkenyér, vagy bagett
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg koktél-, vagy sima paradicsom
  • 1 ek borecet
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 5-6 friss bazsalikom levél

  • bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vágjuk a gyökérkenyeret, vagy bagettet vékony szeletekre. Locsoljunk rá 2 kanál olívaolajat, majd 7-8 perc alatt süssük ropogóssá a sütőben.
  3. Dörzsöljük be fokhagymával a forró kenyérszeleteket.
  4. Vágjuk apró kockákra a paradicsomot, majd egy kis edényben keverjük össze a kicsit megtépkedett bazsalikommal, borecettel, és olívaolajjal. Sózzuk, halmozzuk a kenyérkékre, őröljünk rá borsot.


Elkészítési tipp

Ha kapunk a piacon, használjunk vegyes színű paradicsomot a készítéséhez, és szép színesek lesznek a falatkák.

A bruschetta egy összefoglaló neve az olasz előételnek. Ez most paradicsomos verzió, de feldobhatjuk bátran sonkával, olajbogyóval, mozzarellával is a kis falatkákat.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gyorsabb, mint egy félidő” Bruschetta gyorsan

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vágjuk a gyökérkenyeret, vagy bagettet vékony szeletekre. Locsoljunk rá 2 kanál olívaolajat, majd 7-8 perc alatt süssük ropogóssá a sütőben.
  3. Dörzsöljük be fokhagymával a forró kenyérszeleteket.
  4. Vágjuk apró kockákra a paradicsomot, majd egy kis edényben keverjük össze a kicsit megtépkedett bazsalikommal, borecettel, és olívaolajjal. Sózzuk, halmozzuk a kenyérkékre, őröljünk rá borsot.



Elkészítési tipp

Ha kapunk a piacon, használjunk vegyes színű paradicsomot a készítéséhez, és szép színesek lesznek a falatkák.

A bruschetta egy összefoglaló neve az olasz előételnek. Ez most paradicsomos verzió, de feldobhatjuk bátran sonkával, olajbogyóval, mozzarellával is a kis falatkákat.