Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Hamis tésztasaláta" Sült répás ricottasaláta

A tészták helyettesítése zöldségekkel nagyon divatos mostanában. Elég hozzá egy krumplihámozó és néhány répa, hogy máris tökéletes és könnyű szélesmetéltet készítsünk magunknak vacsorára.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~643 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek Vénusz Immuno étolaj  
  • 100 gr ricotta
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 5 dkg petrezselyem
  • 5 dkg pirított tökmag
  • só, bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát, mossuk át alaposan, majd a zöldséghámozóval gyaluljuk egyenletes vékony szalagokra. Mossuk meg a cukkinit, és gyaluljuk ugyanígy csíkokra. A fokhagymát fosszuk meg a héjától és szeleteljük egészen vékonyra.
  2. Széles teflonserpenyőben hevítsük fel az olaj felét, dobjuk rá a répát, a cukkinit, a fokhagymát, és néha átforgatva pirítsuk amíg elkezd odakapni kicsit, és karamellizálódik. Sózzuk, facsarjuk rá a fél citrom levét, és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet.
  3. Keverjük ki a ricotta felét a tejföllel, a maradék olajjal, és forgassuk össze a sült répával. Hintsük meg tökmaggal és a visszamaradt darabos ricottával, tálaljuk frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Tökmag helyett használhatunk fekete szezámmagot is: pirítsuk meg a répával és a cukkinivel együtt.

Adjunk pár kanál szójaszószt a sülő répához, és még finomabb lesz a salátánk!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Hamis tésztasaláta" Sült répás ricottasaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát, mossuk át alaposan, majd a zöldséghámozóval gyaluljuk egyenletes vékony szalagokra. Mossuk meg a cukkinit, és gyaluljuk ugyanígy csíkokra. A fokhagymát fosszuk meg a héjától és szeleteljük egészen vékonyra.
  2. Széles teflonserpenyőben hevítsük fel az olaj felét, dobjuk rá a répát, a cukkinit, a fokhagymát, és néha átforgatva pirítsuk amíg elkezd odakapni kicsit, és karamellizálódik. Sózzuk, facsarjuk rá a fél citrom levét, és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet.
  3. Keverjük ki a ricotta felét a tejföllel, a maradék olajjal, és forgassuk össze a sült répával. Hintsük meg tökmaggal és a visszamaradt darabos ricottával, tálaljuk frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Tökmag helyett használhatunk fekete szezámmagot is: pirítsuk meg a répával és a cukkinivel együtt.

Adjunk pár kanál szójaszószt a sülő répához, és még finomabb lesz a salátánk!

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a saláta készítéséhez!