Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Olvasztott boldogság” Sajtkrémleves

Lássuk be, a forró olvadt sajt a legtöbb problémánkra megoldást jelent. Pláne, ha ez a probléma egy türelmetlen, korgó gyomor.

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 460 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg cheddar sajt
  • 1,4 l víz
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 4 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, pár perc alatt, kevés olajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott és felaprított fokhagymát, a paprikát, majd öntsük fel a fehérborral és a vízzel. Forraljuk fel.
  2. Keverjük ki a tejszínt a kukoricakeményítővel, adjuk a leveshez és főzzük 10 percig. A tűzről levéve botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre, miközben hozzáadagoljuk a lereszelt sajtot. Sózzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a szerecsendiót, és folyamatosan kavargatva - hogy ne kapjon oda az alja - forraljuk újra.



Elkészítési tipp

Feltétnek süssünk egy teflonserpenyőben pár perc alatt ropogóssá egy kis bacont, vagy más vékonyra szelt füstölt sonkát.

Használjunk pirospaprika helyett füstölt őrölt paprikát, még teltebb lesz az íze.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Olvasztott boldogság” Sajtkrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, pár perc alatt, kevés olajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott és felaprított fokhagymát, a paprikát, majd öntsük fel a fehérborral és a vízzel. Forraljuk fel.
  2. Keverjük ki a tejszínt a kukoricakeményítővel, adjuk a leveshez és főzzük 10 percig. A tűzről levéve botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre, miközben hozzáadagoljuk a lereszelt sajtot. Sózzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a szerecsendiót, és folyamatosan kavargatva - hogy ne kapjon oda az alja - forraljuk újra.




Elkészítési tipp

Feltétnek süssünk egy teflonserpenyőben pár perc alatt ropogóssá egy kis bacont, vagy más vékonyra szelt füstölt sonkát.

Használjunk pirospaprika helyett füstölt őrölt paprikát, még teltebb lesz az íze.

Vénusz tipp

Kezdjük el pirítani a hagymát pár kanál Vénusz Vajvarázslaton, és a vajtól még finomabb lesz a sajtleves.