“Szép is legyen!“ Kapros sonkás rózsa

Ha már itt a tavasz, és kint is csupa virág minden, miért ne vinnénk be a virágzást a konyhánkba is? Ez a kapros rózsa recept nem csak illatos, de csodaszép is!

Elő- és elkészítési idő

10 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~747 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 köteg friss kapor
  • 10 dkg juhtúró
  • 5 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 15 dkg szeletelt füstölt sonka

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Olvasszuk ki a mirelit leveles tésztát, hajtogassuk ki, majd szeljük 2-3 centi széles csíkokra.
  3. Vágjuk apróra a kaprot, és keverjük egyenletes krémmé a juhtúróval és a margarinnal. Kenjünk be vele minden tésztacsíkot, majd helyezzünk sonkaszeleteket rájuk úgy, hogy a sonka túllógjon kicsit a tésztán.
  4. Tekerjük fel óvatosan a tésztacsíkokat, a végét mindig nyomkodjuk oda a kész tekercshez, hogy összetapadjon. Helyezzük a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 15-20 perc alatt  süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.


Elkészítési tipp

Használhatunk a töltelékhez szalámit, vékonyra szeletelt sajtot, amihez csak kedvünk van.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szép is legyen!“ Kapros sonkás rózsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Olvasszuk ki a mirelit leveles tésztát, hajtogassuk ki, majd szeljük 2-3 centi széles csíkokra.
  3. Vágjuk apróra a kaprot, és keverjük egyenletes krémmé a juhtúróval és a margarinnal. Kenjünk be vele minden tésztacsíkot, majd helyezzünk sonkaszeleteket rájuk úgy, hogy a sonka túllógjon kicsit a tésztán.
  4. Tekerjük fel óvatosan a tésztacsíkokat, a végét mindig nyomkodjuk oda a kész tekercshez, hogy összetapadjon. Helyezzük a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 15-20 perc alatt  süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.



Elkészítési tipp

Használhatunk a töltelékhez szalámit, vékonyra szeletelt sajtot, amihez csak kedvünk van.

Vénusz tipp

Margarin helyett kikeverhetjük a juhtúrós krémet 4-5 kanál Vénusz Napföllel is.