„Anyunak sütöttem” Spárgás leveles tésztalepény

Ez a frissítő spárgás lepény könnyen szállítható, így ha vendégségbe megyünk délután az anyukánkhoz, kiváló csemege lehet az ünnepi beszélgetéshez.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~846 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 rúd leveles tészta
  • 1 tojás
  • 10 dkg feta sajt
  • 20 dkg mascarpone
  • 8 dkg parmezán
  • kis csokor snidling
  • kis csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • 50 dkg zöld spárga (kb. 16 db)
  • 2-3 ek Vénusz Immuno olaj
  • bors

Elkészítés

  1. A leveles tésztát, sütőpapírral együtt egy tepsire tesszük. Széleit villával benyomkodjuk, 
  2. A fetát, mascarponét, parmezánt összekeverjük, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a finomra aprított zöldfűszereket és az olajat is. Az egészet alaposan elkeverjük.
  4. A krémet eloszlatjuk a tésztán, úgy hogy a szélére ne kerüljön. A spárgák fás végeit levágjuk, a többit pedig szép sorban a krémre rakosgatjuk.
  5. Sütőbe toljuk és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési tipp

Megszórhatjuk vékonyra vágott baconnel vagy sonkával is.

Parmezán helyett használhatunk más zsíros sajtot is.

Készíthetjük úgy is, hogy a muffinsütőbe/kis tartletformába tesszük a tésztát és abba a mascarponés masszát ill. az apróra vágott spárgát.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Anyunak sütöttem” Spárgás leveles tésztalepény

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát, sütőpapírral együtt egy tepsire tesszük. Széleit villával benyomkodjuk, 
  2. A fetát, mascarponét, parmezánt összekeverjük, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a finomra aprított zöldfűszereket és az olajat is. Az egészet alaposan elkeverjük.
  4. A krémet eloszlatjuk a tésztán, úgy hogy a szélére ne kerüljön. A spárgák fás végeit levágjuk, a többit pedig szép sorban a krémre rakosgatjuk.
  5. Sütőbe toljuk és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.



Elkészítési tipp

Megszórhatjuk vékonyra vágott baconnel vagy sonkával is.

Parmezán helyett használhatunk más zsíros sajtot is.

Készíthetjük úgy is, hogy a muffinsütőbe/kis tartletformába tesszük a tésztát és abba a mascarponés masszát ill. az apróra vágott spárgát.