„Gyorsan elkészülünk és már indulhatunk is!” Sajtkrémes tatár retekkel, savanyú uborkával és kaporral

Gyorsan elkészül és kicsi befőttes üvegekben könnyen szállítható ez a finom saláta, amit ha husival turbózunk, komplett főételt tehetünk a piknikkosárba. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~220 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 csokor retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 15 savanyú uborka
  • 2 csokor kapor
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg sajtkrém
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk. A retket és az uborkákat apró kockákra vágjuk.
  2. A kaprot finomra aprítjuk.
  3. A salátát a sajtkrémmel és a tejföllel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 


Elkészítési tipp

Izgalmasabb lesz a saláta, ha magvakkal is megszórjuk.

Készíthetjük natúr csirkemellel vagy sonkával is.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenység esetén olajjal és ecettel is bekeverhető a saláta.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gyorsan elkészülünk és már indulhatunk is!” Sajtkrémes tatár retekkel, savanyú uborkával és kaporral

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk. A retket és az uborkákat apró kockákra vágjuk.
  2. A kaprot finomra aprítjuk.
  3. A salátát a sajtkrémmel és a tejföllel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 



Elkészítési tipp

Izgalmasabb lesz a saláta, ha magvakkal is megszórjuk.

Készíthetjük natúr csirkemellel vagy sonkával is.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenység esetén olajjal és ecettel is bekeverhető a saláta.

Vénusz tipp

A tejföl helyett használhatunk Vénusz Napfölt, mellyel finom krémes lesz ételünk.