Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„A piknik akkor jó, ha maszatos” Paradicsom kecskesajttal, rizzsel töltve

Szabadban enni azért is jó, mert nem baj, ha kicsit maszatosabb ételeket viszünk. A fűszeres töltött paradicsomokba bátran beleharaphatunk a fű fölé hajolva, és élvezhetjük ezt belül rizzsel töltött, kívül a paradicsomtól szaftos ételt.

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~190 kCal / adag

Hozzávalók

  • 10 dkg rizs
  • 8 paradicsom
  • 1 kisebb salátacukkini
  • 8 dkg feta
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. A rizst dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
  2. A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat levágjuk, magjait kiszedjük és a kifőtt rizshez keverjük.
  3. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a rizshez keverjük.
  4. A fetát is a rizshez morzsoljuk, az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Citromlével savanyítjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A paradicsomokat betöltjük.


Elkészítési tipp

A paradicsomokat meg is süthetjük, 180 fokon.

Paprikát vagy cukkinit is tölthetünk hasonló töltelékkel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A piknik akkor jó, ha maszatos” Paradicsom kecskesajttal, rizzsel töltve

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
  2. A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat levágjuk, magjait kiszedjük és a kifőtt rizshez keverjük.
  3. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a rizshez keverjük.
  4. A fetát is a rizshez morzsoljuk, az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Citromlével savanyítjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A paradicsomokat betöltjük.



Elkészítési tipp

A paradicsomokat meg is süthetjük, 180 fokon.

Paprikát vagy cukkinit is tölthetünk hasonló töltelékkel.

Vénusz tipp

Jobb íze lesz a paradicsomoknak, ha sütés előtt kevés Vénusz étolajjal meglocsoljuk őket, mert az olajtól finomabbra sülnek és nem is égnek meg könnyen!