Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

A legtavaszibb mentás zöldborsófőzelék

A zöldborsó egyet jelent a tavasszal. A színe csodálatos, az íze édes, ha pedig mentával készítjük még fel is frissít az egyre melegebb napokon. Éljen a tavasz, éljen a főzelék!

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~514 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg friss, vagy mirelit zöldborsó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 50 g friss menta

Elkészítés

  1. Közepes lábosban fonnyasszuk meg az olajon az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a zöldborsót, sózzuk, és öntsük fel annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. 
  2. A zsenge zöldborsó nagyon hamar megfő: forrástól számítva elegendő 5 perc főzés, majd lapátkanállal szedjük ki a borsó felét és tegyük félre.
  3. Szedjük leveleire a mentát, aprítsuk fel, majd forrázzuk le a visszamaradt főzőlében. Adjuk hozzá a tejfölt, és botmixerrel keverjük egészen krémesre. Ha elégedettek vagyunk az állagával, tegyük vissza a korábban kiszedett zöldborsót, pár perc alatt forraljuk készre. Tálalhatjuk is.


Elkészítési tipp

Remek körete lehet zöldségfasírtoknak.

Ha még frissebb és fanyarabb ízvilágot szeretnénk, facsarjuk bele a főzés végén egy citrom levét.

Hidegen is kiváló és frissítő!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

A legtavaszibb mentás zöldborsófőzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Közepes lábosban fonnyasszuk meg az olajon az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a zöldborsót, sózzuk, és öntsük fel annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. 
  2. A zsenge zöldborsó nagyon hamar megfő: forrástól számítva elegendő 5 perc főzés, majd lapátkanállal szedjük ki a borsó felét és tegyük félre.
  3. Szedjük leveleire a mentát, aprítsuk fel, majd forrázzuk le a visszamaradt főzőlében. Adjuk hozzá a tejfölt, és botmixerrel keverjük egészen krémesre. Ha elégedettek vagyunk az állagával, tegyük vissza a korábban kiszedett zöldborsót, pár perc alatt forraljuk készre. Tálalhatjuk is.



Elkészítési tipp

Remek körete lehet zöldségfasírtoknak.

Ha még frissebb és fanyarabb ízvilágot szeretnénk, facsarjuk bele a főzés végén egy citrom levét.

Hidegen is kiváló és frissítő!

Vénusz tipp

Turmixolás közben egy kanálnyi Vénusz Vajvarázslat hozzáadásával még krémesebbé tehetjük a főzeléket!