A hazai Vénusz étolajok egy literes kiszerelésű palackjait adagolást segítő kupakkal láttuk el. Így kétféle öntési irány közül választhatsz a szabályozható olajöntéshez.
Ráadásul környezeti lábnyoma is kisebb, hiszen termékenként összesen 3,04 grammal kevesebb műanyagot használunk fel a gyártás során a korábbi csomagoláshoz képest, ami 11%-os csökkenésnek feleltethető meg.
A növényi ízek szakértőjeként fontosnak tartjuk, hogy a Vénusz sütő- és kenőmargarinok
széles választékában mindenki megtalálja a számára megfelelő változatot. Akár egy finom
szendvicset, akár egy jól bevált süteményt, vagy épp egy különleges finomságot készítesz,
a Vénusz margarinokra mindig számíthatsz!
Legtöbb termékünk tisztán növényi alapú, azaz nem tartalmaz tejet, tejzsírt, tejcukrot,
tejfehérjét, tejport és egyéb tejszármazékot. Fontosnak tartjuk környezetünk védelmét,
így a 450 g kiszerelésű Vénusz kenőmargarin csomagolásának műanyag csészéje 94%-ban
újrahasznosított műanyagból készül, ráadásul a csészéről leválasztható papírbevonat és a
megtisztított csésze szelektíven gyűjthető!
Fedezd fel termékeinket, keresd őket a boltok polcain!
A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.
BővebbenA Vénusz Sütőmargarin mindazt magában hordozza, amiért már több mint 70 éve szeretjük a márkát. Sok-sok év tapasztalat, minőség és megbízhatóság a konyhában. A Vénusz Sütőmargarin a hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, így még gondtalanabb lehet a sütés.
A Vénusz Sütőmargarinok tisztán növényi alapúak, mert növényi zsírok felhasználásával készülnek, és állati zsiradékot, pl. tejzsírt, tejet vagy egyéb tejszármazékot nem tartalmaznak.
Elsősorban sütéshez, édes és sós sütemények készítéséhez ajánljuk. Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
növényi olajok és zsírok (pálma, repce), víz, emulgeálószerek (lecitinek, zsírsavak mono- és digliceridjei), só (0,4%), tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma, színezék (karotinok). Zsírtartalom: 70%.
180 nap
A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.
Bővebben
A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.
A Vénusz Sütőmargarinok tisztán növényi alapúak, mert növényi zsírok felhasználásával készülnek, és állati zsiradékot, pl. tejzsírt, tejet vagy egyéb tejszármazékot nem tartalmaznak.
A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban süteményekhez, illetve krémekhez ajánljuk. Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
növényi olajok és zsírok (pálma, repce), víz, emulgeálószerek (lecitinek, zsírsavak mono- és digliceridjei), só (0,4%), tartósítószer (kálium-szorbát), vaj aroma, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (karotinok). Zsírtartalom: 70%.
180 nap
A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.
BővebbenA Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.
A Vénusz Sütőmargarinok tisztán növényi alapúak, mert növényi zsírok felhasználásával készülnek, és állati zsiradékot, pl. tejzsírt, tejet vagy egyéb tejszármazékot nem tartalmaznak.
A Vénusz Vaníliaízű sütőmargarint elsősorban süteményekhez, illetve krémekhez ajánljuk. Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
növényi olajok és zsírok (pálma, repce), víz, emulgeálószerek (lecitinek, zsírsavak mono- és digliceridjei), só (0,4%), tartósítószer (kálium-szorbát), vanília aroma, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (karotinok). Zsírtartalom: 70%.
180 nap
Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%).
A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.
BővebbenA Vénusz kenőmargarinok műanyag csészéje 94%-ban újrahasznosított műanyagból készül. Válaszd le a papírbevonatot a megtisztított műanyag csészéről, és így, szelektíven dobd ki őket!
Kenyérre kenve, illetve szendvicskészítéshez ajánljuk. Tökéletes kiegészítője egy egészséges és finom reggelinek, tízórainak vagy uzsonnának. Minden típusú kenyérféléhez ajánljuk, akár fehér kenyéren vagy pászkával fogyasztva is tökéletes.
Fogyaszd az egészséges életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!
Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
Növényi olajok és zsírok (32% repce, pálma), víz, vaj (7,4%), sovány tejpor (1%), emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, lecitinek), só (0,5%), tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aromák, színezék (karotinok).
180 nap
Margarin és vaj keveréke. Zsírtartalom: 55% (növényi zsírok és olajok: 49,5%, tejzsír: 5,5%)
A Vénusz+ Valódi Vajas, Sós keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas, Sós már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.
BővebbenA Vénusz kenőmargarinok műanyag csészéje 94%-ban újrahasznosított műanyagból készül. Válaszd le a papírbevonatot a megtisztított műanyag csészéről, és így, szelektíven dobd ki őket!
Kenyérre kenve, illetve szendvicskészítéshez ajánljuk. Tökéletes kiegészítője egy egészséges és finom reggelinek, tízórainak vagy uzsonnának. Minden típusú kenyérféléhez ajánljuk, akár fehér kenyéren vagy pászkával fogyasztva is tökéletes.
Fogyaszd az egészséges életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!
Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
Növényi olajok és zsírok (29% repce, pálma), víz, vaj (6,8%), só (0,8%), emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei), sovány tejpor (0,5%), tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aromák, színezék (karotinok).
180 nap
55% zsírtartalmú margarin.
A Vénusz Klasszik kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.
BővebbenA Vénusz kenőmargarinok műanyag csészéje 94%-ban újrahasznosított műanyagból készül. Válaszd le a papírbevonatot a megtisztított műanyag csészéről, és így, szelektíven dobd ki őket!
Kenyérre kenve, illetve szendvicskészítéshez ajánljuk.
Fogyaszd az egészséges életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!
Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
Növényi olajok és zsírok (35% repce, pálma), víz, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, lecitinek), só (0,4%), aromák, tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (karotinok).
120 nap
55% zsírtartalmú margarin.
A jódozott sóval készült Vénusz Jódozott Sós kenőmargarint azoknak ajánljuk, akik az intenzív és a karakteres ízvilágot részesítik előnyben.
A Vénusz Jódozott Só margarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.
BővebbenA Vénusz kenőmargarinok műanyag csészéje 94%-ban újrahasznosított műanyagból készül. Válaszd le a papírbevonatot a megtisztított műanyag csészéről, és így, szelektíven dobd ki őket!
Kenyérre kenve, illetve szendvicskészítéshez ajánljuk.
Fogyaszd az egészséges életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!
Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
Növényi olajok és zsírok (34% repce, pálma), víz, jódozott só (1,2%), emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, lecitinek), aromák, tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (karotinok).
150 nap
Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60%
A Vénusz Omega kenőmargarin az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak megfelelő arányával járul hozzá a szervezet számára esszenciális zsírsavak változatos étrendbe történő beépítéséhez.
A Vénusz Omega margarinoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.
BővebbenA Vénusz kenőmargarinok műanyag csészéje 94%-ban újrahasznosított műanyagból készül. Válaszd le a papírbevonatot a megtisztított műanyag csészéről, és így, szelektíven dobd ki őket!
Kenyérre kenve, illetve szendvicskészítéshez ajánljuk, kiegészítője egy egészséges és finom reggelinek, tízórainak vagy uzsonnának.
Fogyaszd az egészséges életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!
Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
Növényi olajok és zsírok (39% repce, pálma), víz, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, lecitinek), só (0,3%), aromák, tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (karotinok).
150 nap
32% zsírtartalmú margarin.
A Vénusz Light Vajízű margarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.
BővebbenA Vénusz kenőmargarinok műanyag csészéje 94%-ban újrahasznosított műanyagból készül. Válaszd le a papírbevonatot a megtisztított műanyag csészéről, és így, szelektíven dobd ki őket!
Kenyérre kenve, illetve szendvicskészítéshez ajánljuk, kiegészítője egy egészséges és finom reggelinek, tízórainak vagy uzsonnának.
Fogyaszd az egészséges életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!
Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
Víz, növényi olajok és zsírok (22% repce, pálma), emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, poliglicerin-poliricinoleát), só (0,6%), tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), vaj aroma, antioxidáns (kálcium-dinátrium EDTA), színezék (karotinok).
150 nap
32% zsírtartalmú margarin.
A Vénusz Light Sós margarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.
BővebbenA Vénusz kenőmargarinok műanyag csészéje 94%-ban újrahasznosított műanyagból készül. Válaszd le a papírbevonatot a megtisztított műanyag csészéről, és így, szelektíven dobd ki őket!
Kenyérre kenve, illetve szendvicskészítéshez ajánljuk, kiegészítője egy egészséges és finom reggelinek, tízórainak vagy uzsonnának.
Fogyaszd az egészséges életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!
Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
Víz, növényi olajok és zsírok (22% repce, pálma), só (1,6%), emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, poliglicerin-poliricinoleát), tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma, antioxidáns (kálcium-dinátrium EDTA), színezék (karotinok).
150 nap
Félzsíros margarin. Zsírtartalom: 40%
A Vénusz Light Multivitamin margarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.
Három adag (30 g) Vénusz Light Multivitamin kenőmargarin fogyasztása fedezi a felnőttek számára ajánlott napi B1-(tiamin), B2-(riboflavin), B6-, B9- (folsav), B12, D- és E-vitamin-szükséglet 45%-át és az A-vitamin-szükséglet 38%-át.
BővebbenAz A-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.
A tiamin (B1-vitamin) hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.
A riboflavin (B2-vitamin) hozzájárul a vörösvérsejtek normál állapotának fenntartásához.
A B6-vitamin részt vesz a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében.
A folát (folsav; B9-vitamin) hozzájárul a normál vérképződéshez, és a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében.
A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához. A Vénusz Light Multivitaminban vegán eredetű D2 vitamint használunk.
Az E-vitamin (tokoferolok) hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, mert gátolja a sejtekben végbemenő káros oxidációs folyamatokat.
A Vénusz kenőmargarinok műanyag csészéje 94%-ban újrahasznosított műanyagból készül. Válaszd le a papírbevonatot a megtisztított műanyag csészéről, és így, szelektíven dobd ki őket!
Kenyérre kenve, illetve szendvicskészítéshez ajánljuk, kiegészítője egy egészséges és finom reggelinek, tízórainak vagy uzsonnának.
Fogyaszd az egészséges életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!
Hűtve tárolandó! Javasolt tárolási hőmérséklet 4-10 °C.
Víz, növényi olajok és zsírok (26% repce, pálma), emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, poliglicerin-poliricinoleát), só (0,5%), aroma, tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), vitaminok (A, D, E, tiamin, riboflavin, B6, folsav, B12), színezék (karotinok).
150 nap
Ezen a folyamatábrán megmutatjuk a lépéseket.
A mai margarinok a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód részeként fogyasztva:
hozzájárulhatnak a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, hiszen koleszterinmentesek,
telítetlen zsírban gazdagok
és zsírban oldódó vitaminok (legtöbbször E-vitamin) forrásai.
hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához
védi az érfalakat az érelmeszesedéstől
így csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát
hozzájárul a szemszárazság és a szemfenéki elmeszesedés elleni védelemhez
a sejtmembrán alkotójaként hozzájárul a hámsejtek, így például a szem egészségéhez
pozitívan befolyásolhatja az idegsejtek működését
gyermekeknél hozzájárul a kognitív funkciók normál fejlődéséhez
A margarinok márkától, illetve változattól függően glutén-, laktóz- és szójamentesek is lehetnek.2
Így bizonyos margarinokat laktóz-, és gluténérzékenyek, illetve vegetáriánusok is fogyaszthatnak. A vegán étrendbe azonban csak kevés termék illeszthető be, mert a legtöbb margarint állati eredetű D-vitaminnal is dúsítják.3
Büszkék vagyunk arra, hogy a Vénusz sütő- és kenőmargarinjaink mindegyike glutén- és szójamentes. Ezen felül a Vénusz+ Valódi Vajas és a Vénusz+ Valódi Vajas, Sós termékeink kivételével mindegyik Vénusz margarin beilleszthető a vegán étrendbe, mivel azok nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, így tejfehérje- és laktózmentesek is.
A Vénusz margarinok felhasználhatósága rendkívül egyszerű, hiszen akár a hűtőből kivéve egyből könnyen, hidegen is eldolgozhatóak, illetve azonnal kenhetőek.
A Vénusz széles margarinválasztékából mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb variációt, akár sütemény-, akár szendvicskészítés esetére.
Kiszerelés: 250 g, 500 g
Vénusz Natúr
Vénusz Vaníliaízű
Vénusz Vajízű
Kiszerelés: 450 g
Vénusz+ Valódi Vajas
Vénusz+ Valódi Vajas, Sós
Vénusz Klasszik
Vénusz Jódozott Sós
Vénusz Omega
Vénusz Light Vajízű
Vénusz Light Sós
Vénusz Light Multivitamin
1 A kedvező hatás 2 g alfa-linolénsav (ALA), és 250 mg dokozahexaénsav (DHA), illetve 2 g eikozapentaénsav (EPA) és DHA napi bevitelével érhető el. Az étrend-kiegészítésként fogyasztott EPA és DHA együttes napi mennyisége az 5 g-ot ne haladja meg.
2 A pontos összetevőkről a termékcímke ad tájékoztatást. A Vénusz margarinok esetében a termékcímkén felül további információ a venusz.hu/termekek/margarin oldalon olvasható.
3 A D-vitamint első sorban a friss gyapjúból nyert lanolinból vonják ki, azonban D-vitamint bizonyos mikroszkopikus algák, zuzmók, gombák és magasabb rendű növények is termelnek. Az utóbbiakból nyert készítmények az élelmiszeriparban egyelőre ritkábbak, de felhasználásuk fokozatosan terjed.
Sikeres regisztráció