“Nem böjti kaja!“ Latkesz, a zsidó lángos

A tradicionális zsidó lángosféle krumplitól ropogós, és almaszósztól szaftos. Ha még nem ettünk ilyet soha, érdemes elkészíteni.

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~580 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5-6 nagyobb krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 3 tojás
  • 6 ek liszt

  • 4 ek Vénusz Sütőolaj
  • 5 alma
  • fél citrom leve
  • 2 ek méz
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • csipet só

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplit, majd reszeljük le a hagymával együtt. Hagyjuk lecsöpögni.
  2. Keverjük össze a leszárított krumplit a tojásokkal és a liszttel, sózzuk.
  3. Széles teflonserpenyőben forrósítsunk olajat, majd helyezzünk bele púpozott kanálnyit a krumplis masszából. Nyomkodjuk le a tetejét, pár perc pirítás után forgassuk meg őket. Ha készre sült tegyük papírtörlőre, csepegtessük le a felesleges olajat.
  4. Hámozzuk meg az almákat, csumázzuk ki, vágjuk nagyobb kockákra. Tegyük aprítógépbe a mézzel, és a rozmaringgal együtt, facsarjuk rá a citrom levét, és egy csipet sóval és borssal pürésítsük le.
  5. Tálaljuk a forró rösztikkel!


Elkészítési tipp

Próbáljuk annyira leszárítani a reszelt krumplit, amennyire csak tudjuk, az se baj, ha közben kicsit barnul: minél szárazabb, annál ropogósabbra fog majd sülni.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem böjti kaja!“ Latkesz, a zsidó lángos

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplit, majd reszeljük le a hagymával együtt. Hagyjuk lecsöpögni.
  2. Keverjük össze a leszárított krumplit a tojásokkal és a liszttel, sózzuk.
  3. Széles teflonserpenyőben forrósítsunk olajat, majd helyezzünk bele púpozott kanálnyit a krumplis masszából. Nyomkodjuk le a tetejét, pár perc pirítás után forgassuk meg őket. Ha készre sült tegyük papírtörlőre, csepegtessük le a felesleges olajat.
  4. Hámozzuk meg az almákat, csumázzuk ki, vágjuk nagyobb kockákra. Tegyük aprítógépbe a mézzel, és a rozmaringgal együtt, facsarjuk rá a citrom levét, és egy csipet sóval és borssal pürésítsük le.
  5. Tálaljuk a forró rösztikkel!



Elkészítési tipp

Próbáljuk annyira leszárítani a reszelt krumplit, amennyire csak tudjuk, az se baj, ha közben kicsit barnul: minél szárazabb, annál ropogósabbra fog majd sülni.

Vénusz tipp

Süssük a latkeszeket Vénusz D-vitaminos étolajban, ami hozzáadott d-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.

Tálaljuk az ételt krémesre kevert Vénusz Napföllel, remekül illik hozzá!