„A lángos nyársra húzva” Pideli kebap

Nem csak a történelmünk, de a gasztronómiánk is több ponton találkozik a törökökével. Ennél a receptnél a nálunk is ismert lángostésztát húzzák nyársra húsokkal. Érdemes kipróbálni a nyári grillezéseken, mert nagyon különleges és laktató fogás, amivel elkápráztathatjuk a vendégeinket.

Elő- és elkészítési idő

70 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~940 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 25 gr élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl langyos víz
  • 60 dkg bárány combfilé
  • 1 tk őrölt koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 dl Vénusz Sütőolaj
  • 15 dkg koktélparadicsom

  • bors
  • 4 dl görög joghurt
  • 5 dkg friss menta

Elkészítés

  1. Vágjuk 2-3 centis kockákra a bárányhúst. Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az olajjal, őrölt korianderrel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és a citrom levével. Fedjük le, és hagyjuk pácolódni, amíg a kelt tészta elkészül.
  2. Langyos tejben keverjük el a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtasuk fel 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben a lisztből, kevés sóból, és az élesztős tejből kevés víz hozzáadásával gyúrjunk lágy tésztát. Szitáljunk lisztet a tetejére, fedjük le, és száraz szobahőmérsékletű helyen kelesszük 40 percig, vagy ameddig a duplájára dagad.
  4. Szaggassunk a megkelt tésztából 3-4 centis kis gombócokat. Fogjunk nyársat, vagy hurkapálcát, és kezdjük el felhúzni rá a koktélparadicsomot, a pácolt húst, és a lángostésztát. Ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyag. Széles teflonserpenyőben, kevés olajon, néha átforgatva süssük készre 15-17 perc alatt.
  5. Tálaljuk krémes joghurttal, és apróra vágott mentával.


Elkészítési tipp

Elkészíthetjük faszén grillen is az ételt, még finomabb lesz tőle!

Csinálhatjuk fiatalabb marhahúsból, vagy a csirke kevésbé száraz részéből, például felsőcombból.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A lángos nyársra húzva” Pideli kebap

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk 2-3 centis kockákra a bárányhúst. Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az olajjal, őrölt korianderrel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és a citrom levével. Fedjük le, és hagyjuk pácolódni, amíg a kelt tészta elkészül.
  2. Langyos tejben keverjük el a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtasuk fel 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben a lisztből, kevés sóból, és az élesztős tejből kevés víz hozzáadásával gyúrjunk lágy tésztát. Szitáljunk lisztet a tetejére, fedjük le, és száraz szobahőmérsékletű helyen kelesszük 40 percig, vagy ameddig a duplájára dagad.
  4. Szaggassunk a megkelt tésztából 3-4 centis kis gombócokat. Fogjunk nyársat, vagy hurkapálcát, és kezdjük el felhúzni rá a koktélparadicsomot, a pácolt húst, és a lángostésztát. Ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyag. Széles teflonserpenyőben, kevés olajon, néha átforgatva süssük készre 15-17 perc alatt.
  5. Tálaljuk krémes joghurttal, és apróra vágott mentával.



Elkészítési tipp

Elkészíthetjük faszén grillen is az ételt, még finomabb lesz tőle!

Csinálhatjuk fiatalabb marhahúsból, vagy a csirke kevésbé száraz részéből, például felsőcombból.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega 3&6 étolajat, amivel hozzájárulunk a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.