„A török burek” Cig borek

A hússal töltött batyuknak millió változata van. Tőlünk délre rétesszerű vékony tésztába csomagolják, azonban van olyan változata is, ami nagyon közel áll a mi lángosunkhoz: ez a török (igazából tatár eredetű) cig borek.

Elő- és elkészítési idő

60 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 főre

Kalória

~490 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük el a cukrot a langyos vízben, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a Vénusz D-vitamin olajat, lisztet, és gyúrjunk lágy tésztát belőle. Dagasszuk addig, amíg nem ragad, és elválik az edény falától. Fedjük le, száraz meleg helyen kelesszük egy órát, vagy ameddig a duplájára dagad.
  2. Tegyük a darált húst műanyag edénybe, adjuk hozzá a nagyon apróra vágott hagymát, a lereszelt fokhagymát és a lereszelt paradicsomot. Szórjuk meg a fűszerpaprikával, köménnyel, sózzuk, borsozzuk. Gyúrjuk át, amíg viszonylag egynemű masszát kapunk.
  3. Vágjuk a megkelt tésztát 10 egyenlő részre. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a kis gombócokat, amíg vékony kör alakú lapot kapunk. Rakjunk a húsmasszából egy keveset a kör felére, egyengessük el, majd hajtsuk rá a tészta másik felét is, és összenyomkodva zárjuk le a szélét.
  4. Nagy teflonserpenyőben forrósítsuk fel a Vénusz Sütőolajat, majd lapátkanállal óvatosan helyezzük bele a húsos batyukat. Néha forgatva, közepesnél alacsonyabb hőmérsékleten süssük addig, amíg aranybarna lesz. Ha kész, csepegtessük le róla a felesleges olajat, tálaljuk forrón, kefirrel.



Elkészítési tipp

Keverjünk a darált húshoz friss apróra vágott kaprot: így ugyan már kicsit oroszos lesz a tatár eredetű török burek, cserébe nagyon finom.

Elkészíthetjük a burek töltelékét darált bárányhúsból is, ebben az esetben mellőzzük a köményt.

Ne tömjük agyon a darált hússal a tésztát, mert ha nagyon vastag, nem fog átsülni közepén a hús!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A török burek” Cig borek

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük el a cukrot a langyos vízben, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a Vénusz D-vitamin olajat, lisztet, és gyúrjunk lágy tésztát belőle. Dagasszuk addig, amíg nem ragad, és elválik az edény falától. Fedjük le, száraz meleg helyen kelesszük egy órát, vagy ameddig a duplájára dagad.
  2. Tegyük a darált húst műanyag edénybe, adjuk hozzá a nagyon apróra vágott hagymát, a lereszelt fokhagymát és a lereszelt paradicsomot. Szórjuk meg a fűszerpaprikával, köménnyel, sózzuk, borsozzuk. Gyúrjuk át, amíg viszonylag egynemű masszát kapunk.
  3. Vágjuk a megkelt tésztát 10 egyenlő részre. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a kis gombócokat, amíg vékony kör alakú lapot kapunk. Rakjunk a húsmasszából egy keveset a kör felére, egyengessük el, majd hajtsuk rá a tészta másik felét is, és összenyomkodva zárjuk le a szélét.
  4. Nagy teflonserpenyőben forrósítsuk fel a Vénusz Sütőolajat, majd lapátkanállal óvatosan helyezzük bele a húsos batyukat. Néha forgatva, közepesnél alacsonyabb hőmérsékleten süssük addig, amíg aranybarna lesz. Ha kész, csepegtessük le róla a felesleges olajat, tálaljuk forrón, kefirrel.




Elkészítési tipp

Keverjünk a darált húshoz friss apróra vágott kaprot: így ugyan már kicsit oroszos lesz a tatár eredetű török burek, cserébe nagyon finom.

Elkészíthetjük a burek töltelékét darált bárányhúsból is, ebben az esetben mellőzzük a köményt.

Ne tömjük agyon a darált hússal a tésztát, mert ha nagyon vastag, nem fog átsülni közepén a hús!

Vénusz tipp

Használjunk a sütéshez Vénusz Sütőolajat: viszonylag alacsony lángon sül a lángos, így használat után csak le kell szűrni, és újra felhasználható.